Advarsel: Nytt Facebook-virus stjeler passordet ditt.

769

Nytt virus som forsøker å lure til seg passordet ditt har inntatt Facebook.

Det er brukere i Sverige som i første omgang har fått stifte bekjentskap med det nye viruset. Det fungerer slik at man får en melding over Facebook messenger, som sendes samtidig til flere venner. Meldingen sendes altså som en gruppechat.

Expressen i Sverige advarer mot viruset som så langt har fortont seg med følgende melding:

– Haha. Husker du dette bildet? Etterfulgt av en link som man oppfordres til å klikke på.

Dersom man klikker på linken vil man komme til en ny side som krever at du taster inn brukernavn og passord. Når du har gjort dette har du regelrett sendt innloggingen din til fremmede.  Siden er designet slik at det skal se ut som at det er Facebook-kontoen din du logger inn på. Denne type virus kan være lett å la seg lure av, da meldingen tilsynelatende blir sendt fra en av vennene dine, og innholdet ser ufarlig ut.

Du er herved advart. Vær varsom med å klikke på linker du får tilsendt i meldinger, og tenkt deg om 3 ganger før du taster inn personlige opplysninger når du eventuelt åpner en link.

Del gjerne informasjonen videre med vennene dine. 

LIK SIDEN VÅR