Barnelege avslører hvorfor hun ikke tar i mot foreldre som ikke vaksinerer barna sine.

85559

Debatten om hvorvidt man skal vaksinere barna sine eller ei virker endeløs. Nylig skrev portalen Mums fra London en artikkel om vaksinasjon av barn. Etter at portalen hadde publisert artikkelen mottok de dette brevet fra en barnelege: 

Jeg vil med noen få ord få takke dere for artikkelen om vaksinasjoner. Det ikke mange som er tøff nok til å påpeke fakta nå for tiden.

Selv er jeg barnelege. Jeg sluttet å skrive om dette emnet på internett for en stund siden, da det ikke oppnådde noe som helst. Man hører ikke lenger på leger. Vi blir mistenkt for å være «på lag» med produsentene av legemiddel.

I min praksis har jeg akseptert foreldre som ikke vaksinerer sine barn. Jeg aksepterte dem i to år. Men det sluttet jeg med fredag 21.03.2014. To mødre satt seg ned ved siden av hverandre på venterommet mitt. Begge hadde med barna sine.

Barna til de to kvinnene var 10 år gamle Ola (Moren bestemte umiddelbart etter fødselen at Ola ikke skulle vaksineres), og så var det tre uker gamle Zuza (Hun hadde fått vaksine mot tuberkulose og hepatitt B).

Ola hostet kraftig. Moren hadde tatt han med til meg for å få en sykemelding, slik at hun kunne være hjemme å ta seg av barnet sitt. Hun hadde ikke booket noen time, men satt seg bare ned for å vente på venterommet. Zuza besøkte kontoret mitt for første gang. 11 dager senere lå Zuza på sykehuset med alvorlige pusteproblemer. Hun hadde fått kikhoste. En sykdom hun enda ikke hadde blitt vaksinert for, og som Ola hadde smittet henne med på venterommet mitt.

For Ola var dette nesten bare en normal hoste. Slitsom, men ikke farlig. For nyfødte Zuza innebar det nesten døden. Etter denne hendelsen avviser jeg pasienter hvor foreldrene har sagt NEI til vaksinasjon.

Det vil si, jeg inviterer dem inn til en samtale hvor jeg forsøker å få dem til å endre valg, for så å be dem om å finne en ny lege.

Beslutningen om å ikke vaksinere er selvfølgelig foreldrenes avgjørelse. Men de fleste har ingen anelse om at deres syke barn er en vandrende morder for nyfødte barn. Nyfødte barn som holder på å bygge opp et funksjonelt immunforsvar, nyfødte barn som har nedsatt motstandskraft. Alle disse barna sitter på venterommet mitt.

Disse barna er viktigere enn hva visse mennesker har lest på internett eller hørt fra en venninne.

Jeg er glad for at man fremdeles kan lese fornuftige saker på internett og jeg håper at denne vanvittige trenden om å ikke vaksinere barna sine snart går over, og at det koster så få liv som mulig.

Med beste hilsen lege.

Del gjerne videre om du er enig med denne legen!

LIK SIDEN VÅR  

24 Kommentarer

 1. Hvordan kan denne historien bli bekreftet at er sann? Det står ikke navn på lege eller hvor i verden legen kommer fra. Jeg er for vaksinering, men synes slike historier er lettere å tro på dersom den kan bevises.

  • Selv om denne historien kanskje ikke er sann (selv om den mest sannsynligvis er det), så er det jo poenget her som er viktig. Slike hendelser som dette skjer titt og ofte, så bevis for en historie er vel ikke nødvendig? Folk som velger å ikke vaksinere skjønner ikke at de skaper en ond sirkel, ikke bare for seg selv og barnet sitt men også flere rundt seg.

  • Min sønn ble smittet av meslinger på legevakta i Oslo. Endte opp på Ullevål sykehus i 6 dager, på isolat, og med sonde. Svært syk.
   Vi møtte en annen familie, som vi også møtte på legevakta samme dag på sykehuset. De hadde også meslinger. De hadde ikke valgt å vaksinere seg, det gikk utover vår sønn. Han var så liten, og hadde ikke rukket å bli vaksinert enda. Var under 15 mnd.
   Masse eksempler på sånt.
   De som velger å ikke vaksinere barna sine, tar dessverre valg som også går utover andres barn.
   Sånn er det bare…

 2. Jag vet inte om denna historien är sann, men om antivaccination blir mera allmänt accepterat är det bara en tidsfråga innan en liknande historia är fakta.

  Om vi slutar med vaccinering totalt kan vi räkna med tusentals eller tiotusentals dödsfall per år i de sjukdomar vi nu vaccinerar.

  TILL OCH MED om kopplingen mellan vaccin och autism vore sann, vilket är bäst? Att några hundra eller ett tusental barn per generation drabbas av autism, eller att några tusen barn PER ÅR dör eller drabbas av sjukdomar som handikappad dem för livet?

  Antivaccination är en otroligt självisk syn på folkhälsa. Att ens egna barn ska slippa en obefintlig eller minimal risk, men sedan vara beroende av att alla andra ignorerar samma risk för att ens eget barn ska vara någorlunda säkert mot den väldigt reella risken vi vet finns för dem som saknar resistens mot dessa sjukdomar.

 3. Dette var da en fullstendig håpløs vandrehistorie? Forresten ligger kanskje heller feilen i at en mor tar med seg en nyfødt baby til et venterom med potensielt syke mennesker? Det er jo derfor man har egne helsestasjoner for små barn der alle som er forkjølet eller syke blir avvist ved døren? Ellers kan ingen tvinge andre til å ta noen vaksine så lenge vaksiner kan gi alvorlige bivirkninger og død. Det er ikke veldig sjeldent at barn får bivirkninger av vaksiner. Nettopp derfor er og blir det et fritt valg å velge vaksiner. Smitte fra sykdommer finner man overalt. Nærmest hele den voksne befolkningen har ikke lenger immunitet mot de vanligste sykdommer, derfor må nyfødte barn beskyttes spesielt. Derfor kan man heller ikke gå ut og leke peke på en synder leken! Det blir rett og slett lavmål.

  • Barnet mitt var 6 dager gammelt da jeg måtte til legen med det, pga brystbetennelse. Han hadde fått sopp i munnen (noe som ofte kan skje nyfødte barn). Det var helsestasjonen som sa atjeg måtte gå til mitt vanlige legekontor. Hvorfor i all verden sier du at man ikke skal gå til lege med barnet sitt? Legen på helsestasjoner tar ikke alltid inn barn, tvert i mot, til og med ikke nyfødte. Merkelig at du kan si noe sånt. Har du opplevd å få time på dagen til en lege på helsestasjonen hvor du kommer fra? Hvis du har barn da.

   Og voksne, friske mennesker er ikke lenger vaksinert fordi de faktisk vanligvis tåler å bli syke av disse sykdommene (merk: vanligvis, men ikke alltid). Men for små barn og mennesker med alvorlige lidelser og kroniske sykdommer, kan det være fatalt. Det er gjort for lite forskning på at autisme faktisk har noen ting med vaksine å gjøre. Ønsker du virkelig å få en ny periode med «svartedauden» igjen, for å si det sånn? Hva ville ikke du gitt for å få en eneste vaksine til barnet ditt, hadde du bodd i Afrika? Der kan du se hva som skjer når barna ikke blir vaksinert… Og ja, selvfølgelig handler det om mer enn bare vaksiner. Håndhygiene, vannkvalitet m.m. har også betydning. Men det er vel ingen som er i tvil om at vaksine har stor betydning for befolkningen?!

   Det er viktig å være kritisk til «selvfølgeligheter», slik som at alle bør ta vaksine. Og det er virkelig ille at noen få barn blir syke av en vaksine som heller skal forebygge sykdom. Men det gir samtidig en større sjans for at barnet ditt blir sykt hvis du velger ikke å gi barnet ditt vaksinene, fordi de nettopp kan bli smittet av andre syke barn som heller ikke har tatt vaksinenen. Har du tenkt på det? Og tanken på å vite at jo flere som velger ikke å vaksinere barna sine, gjør at flere og flere andre mennesker blir syke pga. ditt eget valg, er for meg uakseptabelt.

  • Monique hva om spedbarnet var sykt og trengte legehjelp? Er det da feil å ta henne med til legen mener du? Å ikke vaksiner barna sine så setter man liv og helse i fare ikke bare for sitt barn men også for andre barn som ikke har rukket å få sine vaksiner enda eller barn eller voksne som av ulike grunner ikke kan vaksineres pga andre diagnoser.

  • Folk har glemt hvordan var det før vaksinasjons epoken. Vaksiner er et de største fremskritene i medisinen.
   Nå er det kommet endelig vaksine mot ebola. Så du på TV hva skjedde med enola smittede . Så tenk litt, og våkne….

 4. Det er vel ikke mange land hvor en lege kan nekte å behandle akutt syke mennesker. Derfor er denne historien mest sannsynlig oppdiktet. Likevel tar den opp et viktig poeng.

  • Nå var vel ikke «Ole» akutt syk, så det er ikke en faktor. Det står vel også at legen bad dem om å finne en ny fastlege, så det er ikke nødvendigvis sikkert at h*n kunne kaste dem på dør, men å be dem om å bytte fastleger er vel fullt mulig.

 5. Jeg er født i 1941 og heldig vis før vaksinehysteriet slo innover landet.
  Fikk skalagensfeber som nyfødt,meslinger i 8 årsalderen,vannkopper som 19 åring( var ikke i sengeliggende),kusma som 35 åring samen med mine 2 barn. Hadde ingen problemer med disse sykdommene.¨
  Har blitt far 2 ganger etter dette 51 og 53 år

  Takket vøre barnesykdommene ror jeg at helsen er god (går på fjellet daglig 1!/2 2 timer)
  slipper unna alergi og andre plager.
  Som syklist har jeg kolidert 4 ganger med bil Falt ned fra hustaket uten men eller behov for legebehandling
  Ikke rart helsebudsjettet går til himmels og er på god vei til å ta knekken på velferd staten
  Meslinger som var en helt ufarlig sykdom kan bli dødelig et forsøk på å utrydde denne.

  • Meslinger er ikke ufarlig. De fleste som fikk meslinger overlevde og fikk ingen bivirkninger. Men 1-3 av 1000 døde eller fikk alvorlig hjerneskade. Hvis 1-3 /1000 av de ca 60 000 som fødes i Norge skulle få meslinger betyr det at 60 barn vil dø og 120 vil få alvorlig hjerneskade hver år, Vil du fremdeles kalle meslinger for helt ufarlig ?

  • Jeg er født i 1938; som deg heldigvis også før vaksinehysteriet slo innover landet. I oppveksten hadde jeg både røde hunder, meslinger, og kusma, og av de var det bare polioen som ga problemer i ettertid. Julen 1949 fikk jeg lungebetennelse og ble ganske alvolig syk, og slet med komplikasjoner i nesten et helt år. November 1950 fikk jeg på ny lungebetennelse og etter omtrent to ukers sykeleie gikk jeg inn i koma og døde.

   Når jeg da likevel skriver her er det for å balansere ut intrykket som skapes av at alle de som uttaler seg ser ut til å ha klart seg. Sånn var det altså ikke på den tiden.

 6. Jeg synes det er feil å sette barn med f.eks. vannkopper på venterommet med andre syke mennesker. Det er ofte ikke nødvendig å gå til lege med et barn med vannkopper heller.

 7. Her er Roald Dahls brev om datterens død: http://www.dagbladet.no/2015/02/04/nyheter/roald_dahl/vaksiner/vaksine/meslinger/37516880/

  http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/En-bror-for-lite-45993b.html

  Når noen etterlyser dokumentasjon viser det jo bare hvor dumme og fanatiske de er. Kanskje er «Navn» en slik dum en. Eller en vestkantfrue som vet bedre enn leger over hele verden. Hva med den ukjente skuespillerinnen som visste alt så mye bedre enn ekspertene, og nå er med på å gjøre livet jævlig for oppvoksende barn.

  • Nei. Hvis det var tilfelle ville alle de 95 % som vaksinerer seg mot f.eks. meslinger smittet de ca. 5. % som ikke vaksineres. Det skjer som kjent ikke! Sjekk kildene dine for denne feilaktige påstanden.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here