Hjem Historier fra livet Basketballaget stilte opp og gjorde noe utrolig når en cheerleader med Downs syndrom ble mobbet.

Basketballaget stilte opp og gjorde noe utrolig når en cheerleader med Downs syndrom ble mobbet.

av Eivind Skår Ertesvåg

Det siste året har det blitt mer fokus gjennom media i Norge på mobbing. Det har vært noen stygge saker fremme i media som viser hva mobbing kan gjøre med et barn, og hvor langt det kan gå. Vi har troen på at mer fokus gjennom media kan skape større fokus hos for eksempel foreldre, skoler og idrettslag til å arbeide målrettet mot mobbing.

[sc:Adsense ]

Djupedalsutvalget la også nylig frem en utredning med tiltak for å motvirke krenkelse og mobbing. Utredningen ”Å høre til” inneholder en rekke tiltak for å bedre det psykososiale læringsmiljøet i skolene. Her har utvalget tydelig lagt til grunn at FNs barnekonvensjon skal implementeres i utdanningssektoren.

Dette er et steg i riktig retning. Mobbing er noe det færreste av oss vil være bekjent av at foregår i vårt hjem, vår skole eller vårt nabolag. Vi mener at det også er vell så viktig å involvere barn og unge i prosessene når man arbeider for å stoppe mobbing. Ansvarliggjøring og det å få følelsen av å bidra er et sterkt virkemiddel!

Vi vil derfor dele denne historien fra en skole i USA hvor nettopp ungdommene selv tok tak. Det er Kenoshanews som har laget en nyhetssak om akkurat denne unike historien. Desiree Andrews er en jente som går på Lincoln ungdomskole i Wisconsin. Desiree som blir kalt for Dee går i 8.klasse og har Downs syndrom. Dee deltar i cheerleader-gjengen til skolens basketballag. Under en kamp opplevde Dee å bli mobbet av folk som satt på tribunen. Spillerne på basketballaget fant seg ikke i dette!

Dee sin interesse for cheerleading kom etter at hun så tv-programmet Glee. Dee sier: «kan hun være en cheerleader, kan jeg også det!»

Bilde fra: jrn.com

Bilde fra: jrn.com

 En del av publikum gjorde narr av Dee under en basketballkamp. Under en timeout i kampen gikk en av spillerne opp på tribunen for å snakke litt vett inn i skallen til publikum! (unnskyld uttrykket)

Bilde fra: jrn.com

Bilde fra: jrn.com

Treneren til basketballaget heter Brandon Morris. Han forteller at spilleren hadde sagt til publikum: «ikke plag henne!»

Bilde fra: Kenoshanews.com

Bilde fra: Kenoshanews.com

Etter dette gikk hele laget sammen for å støtte Dee. En av spillerne på laget heter Scooter Terrien. Han sier at «det er ikke rettferdig når noen blir behandlet på en dårligere måte enn andre. Vi er alle like mye verdt. Gud skapte oss på samme måte».

dee4

Dee har ikke gått alene til klassen etter at basketspillerne begynte å slå ring rundt henne.

Bilde fra: jrn.com

Bilde fra: jrn.com

Skolens idrettshall har til og med skiftet navn, til ære for Dee! Den heter nå D`s house

Bilde fra: jrn.com

Bilde fra: jrn.com

I lagets siste hjemmekamp denne sesongen feiret man navnebyttet på hallen, og publikum ropte: «hvem sitt hus? Dee sitt hus!»

Bilde fra: jrn.com

Bilde fra: jrn.com

 Dee vil ikke glemme den gode støtten hun fikk fra spillerne på laget. Hun synes de er utrolige.

dee8

Faren til Dee, Cliff Andrews er evig takknemlig for støtten datteren har fått. Til kenoshanews sa han: «Dette har vært som en gudegave til oss. Disse guttene..Jeg har forsøkt å prate personlig med dem, men jeg klarer ikke å holde tårene tilbake«.

Denne historien viser hvor mye det har å si at barn eller unge selv er medvirkende til å stoppe mobbing. Noen fantastiske forbilder som burde vært vist til alle skoleelever også her i landet!

Her kan du se videoen fra når Dee ble hedret foran en kamp i mars 2015.

[sc:Adsensebunn][mashvideo][sc:Facebook ]

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier.