Forsiden Historier fra livet Chris har Asperger syndrom. Foreldrene rådet han til å adoptere bort datteren...

Chris har Asperger syndrom. Foreldrene rådet han til å adoptere bort datteren sin

Chris Stickels skulle bli alenepappa. Det var det ikke alle som mente var forsvarlig, selv ikke hans foreldre. 

For mange føles det fantastisk, men også skremmende og utrolig slitsomt å bli foreldre for første gang. Man skal sette seg inn i mange nye problemstillinger og lære om hvordan man skal oppdra et barn. For Chris Stickels var de «vanlige» problemstillingene bare en liten del av hans utfordringer med det å skulle bli pappa. Chris har nemlig Asperger syndrom.

Dette er i følge nhi.no en nevropsykologisk utviklingsforstyrrelse som skaper problemer i sosial interaksjon med andre, samt avvik i kommunikasjon og språk.

Reklame

For Chris, som mange andre med Asperger syndrom, består hverdagen av faste gjøremål. Rutiner gjør dagene lettere. Da Chris fikk vite at hans daværende kjæreste var gravid var det vanskelig å se for seg hvordan han skulle få opprettholdt rutinene sine. At han en måned etter fødselen i tillegg ble alenepappa gjorde ikke saken noe bedre.

Chris fortalte om sin erfaring som alenepappa på Facebook. Han har mottatt en enorm støtte fra folk over hele verden. Nedenfor kan du lese et sammendrag av historien hans.

Forandret livet mitt

«Faith(min datter) forandret mitt liv. Faith var den første og eneste gangen jeg forsto hva kjærlighet er. Jeg husker graviditeten. Det var en kul. Bare en kul på min x-kjærestes kropp. Ikke mer, ikke mindre. Jeg så ikke et barn. Sannheten er at jeg var mer bekymret for forandringene i min trygge rutine enn jeg var ovenfor det kommende barnet som skulle inn i livet mitt.»

chris stickels
Foto og kilde: Facebook / Chris Stickels

«Dagen kom og riene satt i gang. 14 timer. Skrik. Lys fra sykehuslamper. Helsesøstrene som pratet på noe som kunne vært et fremmed språk. Min ex i smerte. Jeg stresset. Det fantes ingen detaljer som unnslapp meg. Mitt sinne holdt på å eksplodere og…stille. Jeg kunne ikke slutte å stirre. Fra det øyeblikk ble jeg plutselig fylt av glede. Kjærlighet! Jeg var en pappa!»

Asberger
Foto og kilde: Facebook / Chris Stickels

Ble forlatt

Dessverre hadde ikke Chris fått barn med den kvinnen han skulle dele resten av sitt liv sammen med. En måned etter fødselen forlot kjæresten han til fordel for hans beste venn. Chris satt igjen med en nyfødt baby, som alenepappa.

«Hva skulle jeg gjøre? Min prinsesse Faith ble satt igjen sammen med en idiot (meg). Jeg hatet den jeg var og det jeg hadde.»

Foreldrene til Chris prøvde å overtale han til å adoptere bort datteren sin. Men da Faith lå i fanget og holdt rundt fingeren hans, innså han at det ikke var et tema.

LES OGSÅ
Da de kom hjem fra Disneyland, kastet den fem år gamle datteren opp. 20 timer senere, var hun død

«Jeg kommer aldri til å slippe taket rundt deg», skriver han.

Asberger
Foto og kilde: Facebook / Chris Stickels

Livet som alenepappa var ikke lett. Chris måtte si opp sine to jobber for å kunne ta seg av datteren på heltid. Asperger krever i blant ro og avslapping, men de fleste som har hatt en baby vet at disse elementene er det lite av for en forelder.

Les også: Gavin ble banket opp fordi han har Asperger syndrom. Se den geniale hevnen!

«Gråten var uutholdelig. Sinnet mitt var alltid i helspenn. Mitt eneste fokus var å ta vare på denne jenten. Hun stolte på meg! Det var ganger hvor jeg skrek etter at hun var lagt…Jeg låste meg inn på badet og gråt i badekaret helt til jeg sovnet. Vi med Asperger trenger en time-out. Jeg hadde ingen støtte. Ingen trygghetssone.»

Asberger
Foto og kilde: Facebook / Chris Stickels

«Men vet du hva? Jeg brukte logikk, vår beste venn for en med Asperger. Babyer elsker rutiner! Med tiden gikk det lettere, fordi jeg tok kontrollen. Det gikk i fra å være skremmende til å ha fått en beste venn. Hun kommer alltid til å være min prinsesse. Jeg har lært meg hvordan jeg kan sette opp hennes hår, kle henne fint, og vi shopper sammen nå!»

Asberger
Foto og kilde: Facebook / Chris Stickels

«Jeg kommer kanskje aldri til å bli en perfekt pappa. Men jeg gjør så godt jeg kan, og jeg elsker virkelig henne av hele mitt hjerte og min sjel. Og hun elsker meg. Faith lærte meg om uvilkårlig kjærlighet. Jeg fikk jobben min tilbake, og gikk på universitet når hun var i barnehagen. Ting ble bare bedre.»

Asberger
Foto og kilde: Facebook / Chris Stickels

Chris sin historie har allerede inspirert tusenvis. Som en mor skriver i kommentarfeltet på Facebook: «Min 26-år gamle sønn har også Asperger syndrom, og det er så oppløftende å vite at han kan bli en god pappa. Takk igjen for at du forteller din historie.»

Dersom denne historien traff deg så del den gjerne videre med vennene dine. 

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Politiet advarer: Ikke svar hvis du blir oppringt fra 112

Mange har den siste tiden opplevd å bli ringt opp fra nummeret 112, politiets eget nødnummer. Nå går politiet ut og advarer mot å...

Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

Politiet opplever ofte at når de plukker opp fulle ungdommer helt ned i 15-årsalderen, så kan ikke foreldrene hente barna sine fordi de enten...

Linn Skåber med klar oppfordring til foreldre: La barna kjede seg

Linn Skåber (49) er sjeleglad for at hun selv kjedet seg masse i oppveksten. Hun mener det er årsaken til at hun er så...

Trygg trafikk: Ikke kjør barna til skolen

Skolen er i gang etter ferien og mange barn ferdes langs veiene. Kjører du barnet ditt til skolen for å sikre at barnet kommet...

Småbarnsmoren ble lei av det lange, hvite håret sitt – se den store forvandlingen

Christal er en hardtarbeidende mamma som har kommet til det punktet at hun er veldig lei av utseende sitt. Hun er trøtt av sitt...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT