Forsiden Historier fra livet Far oppdaget at datteren mobbet på sosiale medier - tok et kontroversielt...

Far oppdaget at datteren mobbet på sosiale medier – tok et kontroversielt valg

Denne pappaens reaksjon på datterens oppførsel sprer seg som ild i tørt gress på internett.

Pappaen forteller i et innlegg på diskusjonsforumet Reddit om hvordan han oppdaget at datteren mobbet andre elever på skolen. Reaksjonens hans hylles nå av foreldre verden over.

Hadde bare flere foreldre reagert på denne måten: 

Reklame

Datteren min heter Callie. Hun er, for meg, et av de fineste menneskene jeg kjenner. Hun har gode karakterer på skolen, har snille venner, og samtidig har hun tid til å være en fantastisk og kjærlig datter. Jeg har aldri gitt henne husarrest, og hun har aldri gitt meg grunn til å tro at hun har problemer.

Jeg er en enslig far til tre døtre. Det er tøft, men jeg trodde vi hadde det greit. Callie er den eldste.
I dag fikk jeg en telefon fra en gråtende mamma som forteller at Callie har trakassert en jente på skolen. Callie og vennene hennes har tatt bilder av jenta når hun står i forskjellige positurer, som når hun bøyer seg ned for å plukke opp noe, og rumpen vises. Jenta er overvektig, og jeg tror at bildene blir tatt på bakgrunn av det.

Moren sa datteren hadde kuttet seg i håndleddet i morges, og at hun nå ligger på sykehuset.
Callie var på stranden i dag og skulle komme hjem om noen timer. Jeg er så sint. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har prøvd å lære henne folkeskikk, å være respektfull, men nå føles det som jeg ikke vet hvem hun er. Og etter det jeg har forstått er Callie lederen blant sine venner.

Hvordan håndterer jeg dette og samtidig holder alt sammen? Hvilke konsekvenser bør hun få for dette? Bør jeg ta henne med til sykehuset slik at hun kan se hva hun har gjort?

Callie skulle ha kommet hjem klokken 20:30 i kveld. Klokken 20:15 ringer hun og sier hun vil sove hos en venn. Jeg svarer: «Nei, du må komme hjem med en gang», da svarer hun: «Jeg er allerede her! Snakkes!», og legger på.

Jeg bestemte meg for å dra til vennens hus, men det var tomt. Jeg ringte til forskjellige venninners foreldre, og fikk til slutt tak i en venninnes bror som fortalte at de var i parken. Og der var de. Det var omtrent 30 ungdommer samlet rundt et bål. Jeg ser Callie drikke øl.

Det er ikke likt meg å bli sint, men nå var det den siste dråpen nådd. Jeg gikk bort til henne og sa at jeg ikke ville lage en scene, men at hun måtte bli med meg. Hun ble som en helt ny person. «Jeg er nesten 18 år, du kan ikke gjøre dette mot meg! Du skjemmer meg ut!»

Illustrasjonsfoto fra Pixabay

Jeg var så sint at jeg ikke husker eksakt hva jeg sa, men det var noe som «Du burde skamme deg! En jente ligger på sykehuset på grunn av deg og vennene dine. Nå lyver du til meg, er mindreårig og drikker alkohol. Moren din ville skammet seg over deg, og jeg vet ikke hvem du er lenger.»

Jeg lagde altså en scene. Og hun ble med meg hjem. Jeg har tatt alt av hennes elektronisk utstyr. Datamaskin, mobil og TV. Først ba jeg henne logge seg på den anonyme siden der de postet bildene, og be om unnskyldning, og fortelle at det var hun som hadde lastet de opp. Da så jeg at det ikke kun var én person som ble trakassert. Det var minst 50 bilder på siden.

Hun sendte unnskyldningen, og jeg gjorde det klart for henne at sommerferien er avlyst. Hun kan bruke fast-telefonen, så lenge jeg er der og kan høre hva hun sier.

Andre konsekvenser som hun kan regne med:

  • Obligatorisk terapi en gang i uken
  • Samfunnstjeneste – sjekker fortsatt muligheten for det
  • Når jenta kommer hjem fra sykehuset, skal Callie be om unnskyldning til henne og hele familien hennes.
  • Jeg har fjernet døren på rommet hennes, hun fortjener ikke privatliv på en stund
  • Jeg har fjernet all luksus som ikke anses nødvendig. Blant annet: Dyre sminkeprodukter som jeg har kjøpt til henne. Jeg ga henne istedenfor billigere varianter.

Jeg har ryddet rommet hennes, og akkurat nå er det bare bøker og pianoet hennes igjen der. Jeg har bedt henne begynne å lese bøker, og at hun bør prøve å lære seg å spille på pianoet hun ønsket seg, men som aldri har blitt brukt.

Jeg sa at hun skal sove på det. Hvis hun vil fortsette å være vanskelig i morgen skal jeg legge ting til listen. Hvis hun godtar nåværende straff, vil jeg vurdere å redusere straffen.»

Hva mener du? Er denne faren for hard mot datteren? Er det noe han kunne gjort annerledes? Del gjerne saken med vennene dine! 

LES OGSÅ
Fant flaskepost på stranden. Innholdet får finneren til å fryse til is

LES OGSÅ: 7-år gammel gutt blir daglig mobbet – Nå sprer de rystende bildene seg over hele verden

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Anne Grete Preus er død etter en tid med sykdom

Anne Grete Preus med den spesielle stemmen og de varme tekstene, døde i natt. Hun ble bare 62 år gammel. Anne Grete ble først syk...

Politiet advarer: Ikke svar hvis du blir oppringt fra 112

Mange har den siste tiden opplevd å bli ringt opp fra nummeret 112, politiets eget nødnummer. Nå går politiet ut og advarer mot å...

Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

Politiet opplever ofte at når de plukker opp fulle ungdommer helt ned i 15-årsalderen, så kan ikke foreldrene hente barna sine fordi de enten...

Linn Skåber med klar oppfordring til foreldre: La barna kjede seg

Linn Skåber (49) er sjeleglad for at hun selv kjedet seg masse i oppveksten. Hun mener det er årsaken til at hun er så...

Trygg trafikk: Ikke kjør barna til skolen

Skolen er i gang etter ferien og mange barn ferdes langs veiene. Kjører du barnet ditt til skolen for å sikre at barnet kommet...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT