Forsiden Historier fra livet Den lille jenta skrev en siste beskjed før hun døde. Hvem hadde...

Den lille jenta skrev en siste beskjed før hun døde. Hvem hadde trodd at den skulle få så store ringvirkninger?

Denne historien handler om Hattie May Wiatt, en liten jente som døde i 1886. Det er lenge siden nå, men jentas ord blir fremdeles husket og fortalt.

Hattie bodde like i nærheten av en liten kirke. Hun fikk ikke selv gå i kirken, fordi det ble sagt at den var for full. En dag sto hun og gråt utenfor kirken. En forbipasserende pastor spurte henne om hvorfor hun gråt.

Reklame

«Jeg får ikke lov til å gå på søndagsskolen,» svarte Hattie. Pastoren kunne se hvor ustelt og skitten den lille jenta var, så han kunne tenke seg grunnen til at hun ikke slapp inn. Han tok henne i hånden og ba henne om å bli med inn i kirken. Han registrerte henne slik at hun nå hadde en plass på søndagsskolen. Den lille jenta ble så rørt av pastoren, og tankene hennes gikk til alle de andre barna som ikke fikk gå på søndagsskolen.

Noen år senere ble jenta funnet død i sengen sin, i det fattigslige huset hun bodde i. Familien tok kontakt med den godhjertede pastoren og spurte om han kunne arrangere begravelsen til Hattie. Da de flyttet den lille kroppen fant de en slitt liten lommebok hun hadde gjemt i lommen. I lommeboken lå det 57 cents og en krøllete liten lapp hvor det var skrevet, «Disse pengene skal hjelpe til å bygge ut den lille kirken. Vi trenger en større kirke slik at flere barn kan gå på søndagsskolen.»

I to år hadde Hattie spart for å få disse 57 centene. Pastoren leste lappen med tårer i øynene. Han visste hva han måtte gjøre nå. Pastoren tok med seg den fillete lommeboken og pengene til prekestolen. Han fortalte historien om den uegoistiske og kjærlige jenta. Han ba folk innstendig om å samle inn penger slik at de kunne oppfylle Hatties drøm.

LES OGSÅ
På parets første date merket hun noe rart - Fire måneder senere ble han lam, men hun nekter å gi han opp

Men historien ender ikke der. 

En lokal avis plukket opp historien og skrev om Hattie. Den ble lest av en rik mann som tilbydde kirken et stort område land hvor de kunne bygge en ny kirke. Han ble fortalt at kirken ikke hadde nok penger til å kjøpe et så stort stykke land, han sa da at han bare skulle ha 57 cent for tomten.

Samtidig strømmet det inn med penger fra mennesker som hadde lest historien. I løpet av fem år var det samlet inn nok penger til å fullføre prosjektet.

Resultatet av den lille jentas godhet.

Temple Baptist Church. Foto: turnbacktogod.com/
Temple Baptist Church. Foto: turnbacktogod.com

Om du noen gang er i USA og besøker byen Philadelphia kan du besøke Temple Baptist Church. En kirke som har plass til 3,300 mennesker. Besøk også universitetet som har utdannet tusenvis av mennesker.

Temple University. Foto: Philidelphia
Temple University. Foto: Philadelphia

Besøker du sykehuset Good Samaritan Hospital kan du se et portrett av den søte lille jenta, som sparte opp 57 cent, og med det skapte alt dette.

Foto: Library temple
Foto: Library temple

Du finner også et bilde av den kjærlige pastoren, Dr. Russell H. Conwell, som har fortalt denne historien gjennom boksen sin, Acres of Diamonds — a true story.

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Sørg for å dele denne historien videre. En mer treffende historie om kjærlighet og medmenneskelighet har vi knapt hørt om!

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Anne Grete Preus er død etter en tid med sykdom

Anne Grete Preus med den spesielle stemmen og de varme tekstene, døde i natt. Hun ble bare 62 år gammel. Anne Grete ble først syk...

Politiet advarer: Ikke svar hvis du blir oppringt fra 112

Mange har den siste tiden opplevd å bli ringt opp fra nummeret 112, politiets eget nødnummer. Nå går politiet ut og advarer mot å...

Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

Politiet opplever ofte at når de plukker opp fulle ungdommer helt ned i 15-årsalderen, så kan ikke foreldrene hente barna sine fordi de enten...

Linn Skåber med klar oppfordring til foreldre: La barna kjede seg

Linn Skåber (49) er sjeleglad for at hun selv kjedet seg masse i oppveksten. Hun mener det er årsaken til at hun er så...

Trygg trafikk: Ikke kjør barna til skolen

Skolen er i gang etter ferien og mange barn ferdes langs veiene. Kjører du barnet ditt til skolen for å sikre at barnet kommet...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT