Mor hylles for sitt innlegg: Dersom du tror at keisersnitt er en enkel løsning, så tenk om igjen!

1160

Fødsler er ikke en konkurranse, mener Raye Lee som har skrevet et innlegg på Facebook som nå deles av tusenvis av mennesker. 

«Javel? Et keisersnitt? Så da har du faktisk ikke født. Det må være rart å velge den enkleste løsningen.»

Slik startet Facebook-innlegget som tar et oppgjør med dem som mener at å velge keisersnitt er det samme som å velge den enkleste løsningen.

Raye Lee er lei av å få høre at den måten hun fødte på, er mindre riktig enn del naturlige måten.

«Mitt akutte keisersnitt var helt klart et spørsmål om bekvemmelighet. Det var virkelig bekvemt å være i fødsel i 38 timer. Min baby ble stresset, og veene bokstavelig talt stanset hjertet hans. I begynnelsen fikk jeg vite at jeg gjorde fremskritt, og at jeg ikke ville behøve keisersnitt, for så å bli forberedt på en stor mageoperasjon. Det var overhodet ikke noe sjokk…. Det hadde ingenting å gjøre med at jeg fysisk ikke kunne, men jeg fikk vite at det ikke fantes noen andre måter å redde mitt barns liv på. Og denne operasjonen er veldig lett å komme over. GALT. Dette er alt sammen sarkasme.»

Raye Lee forklarer at det var den mest smertefulle opplevelsen hun har hatt i livet.

«Det var ikke behagelig. Det er det fremdeles ikke. Man bruker magemusklene til bokstavelig talt alt. Selv når man sitter. Forestill deg at du ikke er i stand til å bruke dem, fordi de har blitt skåret opp og håndtert av en lege.» 

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Videre forteller hun at smerten skar i henne, da sykepleieren ba henne reise seg opp fra sengen.

«Så innser man ironien i at noen kan snakke om at dette er den enkle løsningen. Jeg gidder ikke høre på det, og jeg gidder ikke høre på hva du mener om det jeg gjorde. Jeg er den sterkeste kvinne jeg kjenner. Ikke bare for min egen del, men for min nydelige sønn. Jeg ville gjennomgått dette hver eneste dag for å sørge for at han har et smil rundt munnen.»

Hva mener du om denne kvinnens innspill? Har du selv tatt keisersnitt og møtt stigmatiserende reaksjoner på det? Del gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet! 

LIK SIDEN VÅR  
 • Caroline

  Nå var dette et hastekeisersnitt og ikke et planlagt. Denne kvinnen gikk igjennom helvete med veer og alt som hører med en fødsel, bortsett fra at hun ikke fikk presset ungen ut selv. Jeg vil si at det er tøffere enn en naturlig fødsel, hvis du får et planlagt keisersnitt så får du ikke opplevd en ekte fødsel. Du får kanskje smerter i ettertid, men de kan ikke måle seg med de du får under fødsel!

  • Elise

   Keisersnitt er like ekte som vaginal fødsel og gjør minst like vondt når du legger sammen alle årene med komplikasjoner og smerter kroppen har i ettertid

 • Elise

  Jeg har hatt både katastrofe keisersnitt etter 49 timers fødsel med både sugekopp og tang og et planlagt keisersnitt. Anbefaler alle som har mulighet til å føde vaginalt om det er mulig, men det tror jeg de fleste også ønsker om det er mulig. Planlagt keisersnitt var ubehagelig og på mange måter verre enn både tang, sugepropp og hele fødselspakken. I tillegg gjør det fortsatt ofte vondt og stikker 6 år seinere. Vaginal fødsel er nok den enkleste løsningen og ikke keisersnitt spør du meg. Men det viktigste er at mor og barn ikke blir syk eller dør.

 • Heidi Nordby

  Jeg har hatt 4 keisersnitt. Alle fordi bekkenet mitt er for trangt øverst, så barna kom ikke ned. Har fått høre at jeg ikke har født ordentlig. Bare etter det første jeg ikke hadde vondt. Ble mer smerter for hver gang. Det gjorde grusomt vondt i mange dager. Føler ikke at det var en lettvint løsning.

 • Folk har ikke noe annet enn å blande seg i. Om man velg lett eller tøff så resultat blir en baby. Jeg blåser i om noen si det mot meg. Jeg er mamma til det barn , det finnen ikke noen mamma som heter tøffe mamma eller lettmamma!!