Skjult kamera viser hvordan ansatte på en gård sparker og mishandler kyrne

10069

Nylig ble det spredt et videoopptak fra en av de største meieriproduksjonene i Florida, USA. Videoen som er tatt opp i skjul viser hvordan ansatte sparker kyrne i hodet og slår dem med metallstenger.

Okeechobee County Sheriff Noel Stephen sa under en pressekonferanse forrige uke at meieriprodusenten Larson Dairy nå er under etterforskning. Samtidig har flere supermarkeder i Florida nå uttalt at de vil boikotte produkter fra Larson Dairy frem til det foreligger en konklusjon av undersøkelsene.

Et av de største supermarkedene i Florida, Publix, sier i følge NTD i en uttalelse:

«Vi er forstyrret av bildene og sjokkert av grusomheten som utføres mot dyr.»

Avdekket av dyrevernorganisasjon

Videoen ble filmet av en dyrevernorganisasjon som heter Animal Recovery Mission. En av de ansatte fikk seg jobb hos meieriprodusenten og filmet mens han var på gårdene.

«De ansatte slo og mishandlet kuene med metallstenger. Disse stengene er svært skarpe og borer seg inn i huden på kyrne. Dyrene er meget traumatisert av behandlingen,» forteller arbeideren som gikk undercover hos meieriprodusenten.

I en uttalelse sier eier Jacob Larson at en ansatt som er sett i videoen hvor han sparker kyr, er blitt sparket, og legger til at «uvanlig bruk av makt er rett og slett uakseptabelt på vårt meieri eller på noen annen gård.»

«Vi har strenge protokoller som involverer dyrepleie, og klart at oppførselen som vises i denne videoen, går mot alt vi står for og kan ikke tolereres,» sa Larson. «Den involverte medarbeideren i videoen er sparket. Ytterligere korrigerende tiltak vil bli tatt om nødvendig når vi fortsetter å analysere videoen og utføre en undersøkelse på gården.»

Du kan se den omtalte videoen i klippet nedenfor, vi advarer mot sterke og brutale scener. 

LIK SIDEN VÅR  

SISTE NYTT