Hjem Fremhevet 1.284.000 så «Mesternes mester» i nyttårshelga – NRK fortsetter med Aksel Lund Svindal

av Anne C. Olsen

1. Nyttårsdag kom noe mange hadde gledet seg til: Det populære familieprogrammet Mesternes Mester var tilbake med en 13. sesong.

Gjennom vinteren skal vi følge idrettsheltene gjennom tøffe konkurranser helt frem til den store finalen 4. mars. Og det var ifølge VG hele 1.284.000 nordmenn som hadde benket seg foran tv-apparatet for å få med seg det aller første programmet ledet av Aksel Lund Svindal.

Fjorårets Mesternes Mester-vinner, Lund Svindal, tok som kjent over da Dag Erik Pedersen kastet inn håndkle som programleder etter hele 12 sesonger.

Det blir en ny sesong!

Prosjektredaktør Pia Basberg i NRK legger ikke skjul på at seertallene for sesongpremieren som viser at i løpet av helgen har til sammen 1.284.000 sett «Mesternes mester», er en stor inspirasjonskilde til å lage enda en sesong.

– Det ville være uklokt av oss å la være, sier Basberg til VG.

NRK og Nordisk Film TV som produserer «Mesternes mester» er allerede godt i gang med å finne aktuelle deltager-kandidater til neste sesong.

– Heldigvis er det mange kjente idrettsutøvere som legger opp hvert år, så vi har alltid mange å velge mellom. Men dette er en prosess som forgår hele året, sier Basberg.

I første program av sesong 13 som altså ble sendt på NRK lørdag kveld var det ingen deltagere som røk ut. Derimot ble det satt en imponerende rekord:

Under programmet avslørte Ida Njåtun at hun var sulten på rekorden skøytekollega Johann Olav Koss satte i nittigraderen. Hun hadde regnet med at hun ville stå der alene om hun sto der i mer enn 40 minutter som var Johan Olav Koss sin gamle rekord. Men der undervurderte hun langrennsløper Øystein «Pølsa» Pettersen.

Pettersen som røk ut helt i starten av sesong 12 med en skade ble invitert til revansj i sesong 13. Nå er det han som har rekorden i nittigraderen, med vanvittige seksti minutter.

– Øystein var helt vill. Jeg tipper at hvis jeg hadde stått en time, hadde han sikkert stått en time og ti. Det var helt vanvittig å se, sier Njåtun til NRK om den utrolige prestasjonen.