Hjem Nyheter 10 000 ukrainske flyktninger bosatt i Norge hittil i år

10 000 ukrainske flyktninger bosatt i Norge hittil i år

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Krigen i Ukraina raser for andre året, og mennesker tvinges fortsatt på flukt. Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) opplyser at det hittil i år er bosatt 10 000 ukrainske flyktninger i Norge.

 Siden krigen i Ukraina brøt ut, har 37 032 fordrevne ukrainere blitt bosatt i Norge av til sammen 354 kommuner over hele landet.

– Norske kommuner har lagt ned en kjempeinnsats i arbeidet med å få bosatt ukrainske flyktninger. Lokalsamfunnenes evne og vilje til å ta hånd om nye flyktninger er helt avgjørende for å lykkes med det viktige arbeidet med å bosette og integrere flyktninger, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap).

– Aldri har det blitt bosatt så mange flyktninger så raskt. Det er historisk. Og nå ser vi også at kommunene evner å stå i det over tid, sier konstituert direktør i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi), Lisbeth Fransplass Røren.

Kommunene har i snitt bosatt over 500 flyktninger fra Ukraina hver eneste uke hittil i år. Nesten 4 000 ukrainske flyktninger med kollektiv beskyttelse er på vei til å bli bosatt i en kommune i de nærmeste ukene. Det er ventet at bosettingen vil bli høy også resten av året.

– Mange kommuner har funnet gode og kreative løsninger for å komme i mål med bosettingen. Innsatsen som kommunene gjør for bosetting og integrering av flyktninger i Norge vil bli minst like viktig i året som kommer. IMDi vil fortsette å veilede og støtte kommunene i dette arbeidet, sier Fransplass Røren.

I januar i år anslo UNHCR at er i overkant av 7,9 millioner ukrainske flyktninger registrert i Europa,
inkludert Russland. Det skriver UDI i analysen «Scenarioer for antall flyktninger fra Ukraina i 2023» Antall interne fordreven er estimert til rundt 5,93 millioner.

UDI planlegger for at det vil komme 40 000 ukrainske flyktninger til Norge i år. Det lave scenarioet er mellom 8 000 og 20 000. Mellomscenarioet opererer med et anslag på 30 000 til 50 000, mens det høye scenarioet anslår 80 000 til 120 000 flyktninger.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com