Hjem Historier fra livet 10 år gamle Emilian har gjort ADHD til sin egen superkraft

10 år gamle Emilian har gjort ADHD til sin egen superkraft

Del
X

Emilian Alexander Unosen (10) har gjort ADHD-diagnosen til sin egen superkraft. Nå har han også laget egen låt og musikkvideo om hvordan det er å ha ADHD.

– Jeg vil at andre skal få høre den. Spesielt andre med ADHD, sier Emilian til Avisa Nordland.

Han har nemlig laget en egen låt om hvordan det er å ha ADHD. For selv om ti-åringen i dag har klart å gjøre det til sin egen «superkraft», så har det ikke alltid vært helt enkelt.

– Det har vært tøft de siste tre årene. Men jeg fikk en spesiallærer som fulgte meg rundt på skolen og da ble det bedre, forteller Emilian til avisa.

Før han fikk ekstra støtte syntes han ikke de var noe greit å være på skolen. Emilian fikk gode resultater både faglig og sosialt som følger av den gode oppfølgingen.

Når Emilian først finner noe han synes er spennende, kan han bli fullstendig oppslukt av det. Det var det som skjedde da han ble introdusert for musikk. Og nå er resultatet ute i form av låta «Bokstava».

Foreldrene forteller til AN at det var ganske unikt å se hvordan sønnen holdt seg i ro nærmere 20 timer fordelt på to dager mens de ferdigstilte låten som du kan se i musikkvideoen under:

ADHD står for Attention Deficit Hyperactivity Disorder eller Hyperkinetisk forstyrrelse på norsk, forteller foreningen ADHD Norge. Symptomene kan i de fleste tilfeller forstås som en nevrologisk forstyrrelse som først og fremst innebærer økt uro, impulsivitet og vansker med oppmerksomhet. ADHD omtales som en tilstand, og ikke en sykdom. Rundt 3-5 prosent av barn og unge under 18 år har en ADHD-diagnose, og diagnosen er vanligst blant gutter.

LES OGSÅ:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com