Hjem Historier fra livet 10 år gammel gutt ble både jordfar og livredder for lillebror!

10 år gammel gutt ble både jordfar og livredder for lillebror!

En 10 år gammel gutt har imponert internett etter at han måtte trå til som jordfar da broren hans ble født. Og ikke nok med det; 10-åringen gjenopplivet broren da han så at den nyfødte babyen ikke pustet.

Hendelsen fant sted 11. august 2017 i familiens hjem i Sulphur, Louisiana.

Ashly Moreau var i uke 34 av graviditeten på den tiden. Hennes forlovede Kelsey Richard hadde gått på jobb, forlot henne, deres 11 måneder gamle datter, og 10 år gamle Jayden Fontenot hjemme.

Da Ashly gikk på toalettet, ble hun sjokkert over å se mye blod og hennes sønns føtter stikke ut. Siden Kelsey allerede var på jobb, var det ingen som kunne kjøre henne til sykehuset.

Hørte moren skrike

Jayden (10) hørte moren sin skrike fra badet. Han løp inn til henne og ble naturligvis paff av det som var i ferd med å skje. Gutten løp til sin bestemors hus ved siden av. Mormoren hans var heller ikke i stand til å hjelpe med fødselen, da hun nettopp var blitt operert og ikke kunne gå. Men hun ringte nødsentralen og Jayden løp tilbake til sin mor.

Foto: Ashly Moreau – Shareably

I et intervju med KPLC TV, minnes Ashly resten av hendelsesforløpet.

– Da Jayden kom tilbake på toalettet hvor jeg var, tok han et dypt åndedrag og sa: «Ok mamma, bare fortell meg hva jeg skal gjøre.» Han virket ikke redd overhodet. Han fremsto rolig og modig. Jeg forklarte at vi måtte få babyen ut så fort så mulig fordi han muligens ikke pustet.

10 år gamle Jayden forholdt seg rolig mens han begynte å dra i beina til lillebror, han klarte å få babyen ut men oppdaget at det ikke var noe pust. Jayden løp så til kjøkkenet hvor han fant søsterens astma pumpe. Rolig sørget han for at nesen til babyen var ren og begynte med gjenoppliving.

På mirakuløst vis begynte gutten som fikk navnet Dax å puste. 

Like etter kom ambulansen til familiens hjem. Legene hyllet Jayden for sin innsats, sannsynligvis reddet han livet til den lille babyen.

Foto: Ashly Moreau – Shareably

Da byens ordfører fikk høre om bragden til Jayden, ville han gi en spesiell gave til den modige 10-åringen. Hjembyen skal få nå av feire 11 August som ‘Jayden Fontenot dag’ og den unge gutten fikk en symbolsk ‘nøkkel til byen’.

Del den fantastiske innsatsen til Jayden videre på Facebook!

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com