lørdag, juni 6, 2020

10 år gammel jente døde i donorkø. Trengte nye lunger

Mest lest nå

Belle Curran har levd med en lungesykdom siden hun var to år gammel. Det eneste som kunne redde livet hennes, var at noen kunne donere nye lunger til henne. Det var det dessverre ingen som kunne, og lille Belle døde i donorkø.

The bravest girl in the world – managed to dodge a trip to UHW by keeping her cannula in for a few days of IV…

Publisert av Belles story Torsdag 7. februar 2019

Belle Curran fra Wolf’s Castle ved Haverfordwest, ble diagnostisert med en lungesykdom da hun vare bare to år gammel. Sykdommen gjør lungene harde og stive, slik at det blir vanskelig å puste. Det skriver The Sun.


Belle måte puste tre ganger fortere enn andre barn på hennes alder. Hun ble andpusten av den minste lille aktivitet, og måtte til slutt bruke rullestol da det ble for tungt for henne å gå.

Det eneste som kunne redde lille Belles liv, var en lungetransplantasjon. Men dessverre dukket det ikke opp noen passende donorer i tide.

Ønsker oppmerksomhet rundt organdonasjon

Mammaen hennes, Stella Curran, la ut den triste beskjeden på datterens Facebook-side «Belles story» forrige fredag. Siden ble opprettet for å skape oppmerksomhet rundt organdonasjon.

«Vår modige Belle tapte dessverre kampen og døde stille og rolig fra oss den 5. april. Takk alle sammen for deres kjærlighet, snillhet og støtte», skriver hun.

Nesten 650 mennesker har kommentert Facebook-innlegget. Mange er fremmede mennesker, som har fulgt Belles reise.

«Hjertet mitt knuser»

«Hjertet mitt knuser av å høre dette. Dere har alle vært så modige og inspirerende gjennom hele denne reisen. Belle vil for alltid bli husket, for en ekte fighter. Tankene mine går til dere alle», skriver en.

«Den nydelige, modige og inspirerende unge damen rørte ved hjertet til alle hun kjente, hun kjempet så hardt hver eneste dag», skriver en annen.

«Tenker på dere, Stella, John og familien, kondolerer til dere alle», skriver en tredje.

«Dette var hjerteskjærende nyheter. Belle rørte alle med sitt mot og hennes kamp, så veldig trist», skriver en annen.

Husk å registrere deg som organdonor, slik at vi slipper flere slike historier som Belles.

129,804FansLik
1,372FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter