Forsiden Nyheter 10 år gammel jente døde i donorkø. Trengte nye lunger

10 år gammel jente døde i donorkø. Trengte nye lunger

Belle Curran har levd med en lungesykdom siden hun var to år gammel. Det eneste som kunne redde livet hennes, var at noen kunne donere nye lunger til henne. Det var det dessverre ingen som kunne, og lille Belle døde i donorkø.

The bravest girl in the world – managed to dodge a trip to UHW by keeping her cannula in for a few days of IV…

Publisert av Belles story Torsdag 7. februar 2019

Belle Curran fra Wolf’s Castle ved Haverfordwest, ble diagnostisert med en lungesykdom da hun vare bare to år gammel. Sykdommen gjør lungene harde og stive, slik at det blir vanskelig å puste. Det skriver The Sun.

Belle måte puste tre ganger fortere enn andre barn på hennes alder. Hun ble andpusten av den minste lille aktivitet, og måtte til slutt bruke rullestol da det ble for tungt for henne å gå.

Det eneste som kunne redde lille Belles liv, var en lungetransplantasjon. Men dessverre dukket det ikke opp noen passende donorer i tide.

LES OGSÅ
15-åring fikk en kniv inn i hjernen. "Bare millimeter unna døden" - slik overlevde han

Ønsker oppmerksomhet rundt organdonasjon

Mammaen hennes, Stella Curran, la ut den triste beskjeden på datterens Facebook-side «Belles story» forrige fredag. Siden ble opprettet for å skape oppmerksomhet rundt organdonasjon.

LES OGSÅ
1 av 10 kunder plukker flere bær i jordbærkurven sin eller prøvesmaker i butikken

«Vår modige Belle tapte dessverre kampen og døde stille og rolig fra oss den 5. april. Takk alle sammen for deres kjærlighet, snillhet og støtte», skriver hun.

Nesten 650 mennesker har kommentert Facebook-innlegget. Mange er fremmede mennesker, som har fulgt Belles reise.

«Hjertet mitt knuser»

«Hjertet mitt knuser av å høre dette. Dere har alle vært så modige og inspirerende gjennom hele denne reisen. Belle vil for alltid bli husket, for en ekte fighter. Tankene mine går til dere alle», skriver en.

«Den nydelige, modige og inspirerende unge damen rørte ved hjertet til alle hun kjente, hun kjempet så hardt hver eneste dag», skriver en annen.

«Tenker på dere, Stella, John og familien, kondolerer til dere alle», skriver en tredje.

«Dette var hjerteskjærende nyheter. Belle rørte alle med sitt mot og hennes kamp, så veldig trist», skriver en annen.

Husk å registrere deg som organdonor, slik at vi slipper flere slike historier som Belles.

Marte Frimand
Marte er utdannet journalist med lang erfaring. Hun har tidligere blitt kåret til årets gullpenn under Vixen Blogg Awards for bloggen Casa Kaos.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet