Forsiden Historier fra livet 10 år gammel jente døde. Legene skjønte ikke hva som feilte henne...

10 år gammel jente døde. Legene skjønte ikke hva som feilte henne før etter hennes død

Briony Klingberg ble tatt med til flere leger da hun ble syk. Men ingen av legene skjønte hva som var galt. Hun ble sendt hjem med beskjed om å ta det med ro.

En dag fikk ti år gamle Briony Klingberg feber og store smerter i halsen. Man kunne se at det var flere store blemmer i halsen hennes, hvilket gjorde det vanskelig å svelge. Det skriver Daily Mail.

Moren, Bridget Klingberg, ble bekymret, og etter et par dager, kjørte hun til sykehuset med datteren. I løpet av en uke, var jenta inn og ut av sykehuset flere ganger, og moren tok henne med til flere forskjellige leger. Hun fikk beskjed om at datteren mest sannsynlig hadde en halsbetennelse, problemer med mandlene eller kyssesyken.

Ble sendt hjem fra sykehuset

Bridget og datteren ble sendt hjem fra sykehuset flere ganger med antibiotika og smertestillende og beskjed om å ta det med ro.

«Vi kom aldri hjem med en diagnose. De gjettet bare», sier moren til Daily Mail.

Men Bridget klarte ikke å slå seg til ro med det legene sa. Datteren ble raskt bare verre og verre.

LES OGSÅ
12-åring lager tversoversløyfer til hjemløse hunder, så de skal se bra ut og bli adoptert
LES OGSÅ
Brannmannen sovnet bak rattet og drepte gravid kvinne - møtet med mannen hennes forandret alt

«Hun spiste ikke, hun ville ikke drikke, det var så vondt å svelge. Jeg kunne ikke ta bort smerten, alt var vondt, jeg trengte hjelp», sier hun.

Organene kollapset

Dessverre rakk aldri Briony å komme seg til sykehuset en siste gang. På vei til sykehuset, fikk Briony et anfall og døde i bilen på parkeringsplassen.

Foreldrene er naturligvis knust.

Det viste seg at Briony hadde herpes simplex-viruset. Det ble ikke oppdaget før etter hennes død. Herpes simplex kan gi munnsår og blemmer i munn og svelg. Det er i utgangspunktet ikke farlig, men noen ganger kan viruset angripe organene og føre til at de kollapser. Det var nettopp dette som skjedde med Briony.

Moren fortviler

«Du stoler på at hun er syk nok til at legene vil si at hun skal bli på sykehuset», sier moren.

Dersom man får munnsår eller blemmer som ikke blir bedre etter to uker, og hvis man i tillegg får feber eller føler seg syk, skal man oppsøke lege.

Del gjerne, slik at flere blir oppmerksomme på symptomene ved denne aggressive herpes-sykdomen.

Marte Frimand
Marte er utdannet journalist med lang erfaring. Hun har tidligere blitt kåret til årets gullpenn under Vixen Blogg Awards for bloggen Casa Kaos.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet