Hjem Historier fra livet 10-år gammel jente ble sendt til sykehuset med magesmerter. Det legene fant er både sjokkerende og deprimerende

10-år gammel jente ble sendt til sykehuset med magesmerter. Det legene fant er både sjokkerende og deprimerende

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Tenk deg at du er gravid, uten å vite om det. Plutselig får du beskjed om at du skal føde. En grufull tanke, ikke sant? Vel, tenk deg å være 10-år og oppleve det samme.. 

Denne saken har blitt omtalt i Daily Mail og handler om en 10-år gammel jente fra Brasil. Hun satt i klasserommet da hun begynte å klage på en voldsom smerte i magen. Smertene var så intens at læreren bestemte seg for å ta henne med til et nærliggende sykehus. Her oppdaget legene at smertene skyldtes veer. Hun var i ferd med å føde.

Til tross for morens alder og at barnet ble født alt for tidlig, gikk fødselen bra.

I følge familien var det ingen som visste at den lille jenta var gravid. En talsperson for politiet uttalte:

Moren hevder at hverken hun eller andre familiemedlemmer visste at hun var gravid. På grunn av jentas lille kropp hadde det ikke vært lett å se at hun faktisk ventet barn.

Etter fødselen åpnet jenta seg for sin mor. Hun fortalte at hennes 42 år gamle stefar hadde misbrukt henne seksuelt. Moren anmeldte da forholdet til politiet. 10-åringen fortalte også at stefaren hadde truet med å ta livet av henne dersom hun fortalte noen om hva som skjedde.

Mannen ble pågrepet og innrømte at han hadde misbrukt den 10 år gamle jenta. Han ble dømt for overgrep mot barn.

Graviditet for barn er ekstremt farlig. Jenter under 15 år har mye større risiko for å dø under fødselen enn voksne kvinner.

Jentas skole.

Si i fra

Det er vanskelig å få en nøyaktig statistikk på hvor mange barn som utsettes for overgrep. Men i følge undersøkelser er det et høyt antall seksuelle overgrep i Norge. Faktisk viser undersøkelsen UngVold at en av fire jenter har opplevd en eller annen form for seksuelle overgrep.

Barn som blir utsatt for seksuelle overgrep får ikke bare problemer med det faktiske overgrepet. Det har også en stor risiko for å utvikle psykiske problemer senere i livet. Depresjon, selvmordstanker og andre alvorlige psykiske plager er ikke unormalt.

Dersom du kjenner til et barn som du mistenker kan være utsatt for seksuelle overgrep må du umiddelbart melde fra til politiet. Det kan være ubehagelig dersom du ikke er helt sikker i din sak, men du kan redde et liv. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com