Hjem NyheterTruecrime 10-åring ble drept i 1966 – dømt seksualforbryter ble tiltalt i 2022

10-åring ble drept i 1966 – dømt seksualforbryter ble tiltalt i 2022

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

56 år etter drapet på en ti år gammel jente er en nå 73 år gammel sedelighetsforbryter siktet.

Tidlig i november ble det tatt ut tiltale mot Donald Mars. Dette melder CNB News. Politiet mener den nå 73 år gamle mannen, som tidligere er dømt for seksuelle overgrep, er skyldig i drapet på Betty Lou Zukowski.

Donald Mars som nå er tiltalt for ugjerningene, sier seg ikke skyldig i tiltalen.

Donald Mars charged with first degree murder for the 1966 West Springfield homicide of Betty Lou Zukowski Donald…

Posted by Hampden District Attorney Anthony Gulluni on Thursday, November 3, 2022

Mars ble linket til etterforskningen allerede i 1997, men det var ikke grunnlag for å arrestere ham. Navnet hans dukket opp etter at han i 1995 ble dømt for voldtekt på et annet barn. Han er i dag registrert som seksualforbryter der det er høy risiko for gjentakelse.

– Selv om denne etterforskningen ikke vil bringe Betty Lou tilbake til familien hennes, eller gi henne muligheten til å vokse opp og bli voksen slik hun og ethvert barn fortjener, så er det for familien og for Betty Lou at vi legger ut på denne reisen for å søke rettferdighet, sier distriktsadvokat Anthony Gulluni i Hampden ifølge CBN News på en pressekonferanse etter fengslingsmøtet.

Bettys foreldre er døde, men påtalemyndighetene har fortsatt kontakt med hennes gjenlevende familiemedlemmer.

For drøyt 56 år siden torsdag 26. mai 1966, forlot Betty Lou Zukowski familiens hjem på i Chicopee rundt klokken 18.00, etter å ha mottatt en telefon hun fortalte moren var fra en av venninnene hennes. Det var siste gang familien hennes så henne.

Senere samme kveld meldte foreldrene, Stanley og Mildred, sin enn 10 år gamle datter savnet.

Fire dager senere, 30. mai 1966, ble Betty Lou funnet ihjelslått og dekket i gjørme. Levningene hennes ble funnet i vannet, ganske nær land, av en ung gutt som fisket i elva.

Dødsårsaken var flere slag mot hodet med en stump gjenstand, et hodeskallebrudd og drukning.

Da levningene av den ti år gamle jenta ble funnet, ble det umiddelbart satt i gang en drapsetterforskning. Medieoppslag på den tiden beskriver et intensivt søk langs kysten der Betty Lous kropp ble funnet, samt dykkere som søkte i elven etter ledetråder.

Donald Mars charged with first degree murder for the 1966 West Springfield homicide of Betty Lou Zukowski

Posted by Hampden District Attorney Anthony Gulluni on Thursday, November 3, 2022

Etterforskere avhørte familie, venner og klassekamerater for å finne ut hvem Betty Lou kan ha møtt opp med da hun forsvant. Etterforskerne antok at Betty Lou kjente personen som drepte henne, ellers ville hun aldri ha forlatt hjemmet sitt etter å ha mottatt telefonen denne kvelden. De antok at hun møtte denne personen, og endte opp på funnstedet etter å ha kjørt dit sammen med noen hun kjente.

Det lyktes imidlertid ikke etterforskerne å finne noen signifikante i området der de fant Betty Lous kropp.

Hun ble begravet samme dag som hun skulle feiret 11-årsdagen sin, den 2. juni 1966.

Omtrent en uke etter at hun ble funnet, laget politiet en skisse basert på uttalelser fra to vitner. Skissen ble utgitt og fikk mye publisitet i avisene på denne tiden. Dette førte til tips, men ingen førte til identiteten til overgriperen hennes. Deretter ble saken en «cold case».

I november 1997 mottok imidlertid etterforskerne informasjon fra flere kilder som knyttet Donald Mars til drapet på Betty Lou. Selv om flere vitner ble avhørt, førte ikke etterforskningen til arrestasjon.

I løpet av det siste året har en cold case-gruppe sett på drapet på Betty Lou igjen. Deres arbeid resulterte i at saken ble lagt frem for en storjury i Hampden County, USA, som tirsdag 1. november besluttet å ta ut tiltale og sikte Donald Mars for overlagt drap på Betty Lou.

Det ble utstedt arrestordre på ham, og 2. november i år ble han varetektsfengslet.

Hvilke bevis politiet sitter på i saken, har de ikke kommentert.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com