in

10-åringene reddet faren fra å drukne

Foto: Privat

Tvillingbrødre fra Alabama får ros for heltedåden sin – de reddet sin egen far fra å drukne i et basseng hjemme i hagen.

De to tvillingene Bridon og Christian Hassig på 10 og deres 11 år gamle venn, Sam Ebert, var ikke sen om å resagere da de oppdaget at tvillingpappa Brad trengte hjelp mens han forsøkte seg på pusteøvelser under vann i bassenget i familiens hage.

– Han sitter vanligvis som om han mediterer. Jeg kunne se at han ristet en hel masse, og så falt han bare over på siden. Siden jeg hadde svømmebriller på, kunne jeg også se at ansiktet hans ble lyseblått. Jeg sa til Bridon: ‘Pappa er ikke ok’, forteller Christian ifølge People til WBRC. «

– Jeg og Sam dukket ned i vannet og jeg tok tak under den ene skulderen og Sam tok den andre. Vi dro ham bare til trappen, legger Bridon til.

Tvillingene hylles etter redningsaksjonen hvor de reddet livet til sin egen far. Foto: privat

Guttene klarte å få Brad opp til overflaten, og Bridon begynte å utføre hjerte- og lungeredning, akkurat som han hadde sett i filmen «The Sandlot» fra 1993. Han forsøkte så godt han kunne selv om han aldri har fått noen trening i dette. Christian fikk stanset en forbipasserende bil som ringte ambulansen.

– Jeg gikk fra noe fredelig til å bli slengt på bassengdekket, og så var det bare kaos alle var overalt, minnes pappa Brad

– De var førstehjelpere. Jeg hørte: «Pappa, pappa. Kom tilbake, pappa. Du må være ok.» Det var galskap, sier han.

Brad ble fraktet til et lokalt sykehus. Der ble han et døgn. Når han snakker med nyhetskanalen WBRC forteller han at han naturligvis er «veldig stolt» av sønnene sine, og vil «være takknemlig for resten av livet» etter at de reddet ham.

– De skulle rent fysisk slettes ikke ha vært i stand til å hale en stor mann opp av vannet på den måten, og deretter vite hva de skulle gjøre og hanlde så raskt som de gjorde, sier Brad.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Skjulte vannperler i Sverige

spise sukker

Flere overvektige nordmenn enn normalvektige nordmenn