Hjem Reise 10 flotte påsketurer i norsk natur

10 flotte påsketurer i norsk natur

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Ønsker du en tradisjonell påskeferie med skiturer, snødekte vidder og deilige ettermiddager i hytteveggen?  Her er 10 utvalgte turforslag fra hele landet. 

Om du ennå ikke har planlagt noen påsketur, og angrer deg, så finnes det ennå muligheter. Den Norske Turistforening (DNT) har en rekke hytter til fjells, og flere anbefalte påsketurer som passer alle kategorier friluftsinteresserte.

DNT har mer enn 550 hytter over hele landet, de fleste av disse er selv- eller ubetjente. På selv- og ubetjente hytter ordner du maten selv. De selvbetjente hyttene har matlager, mens på ubetjente hytter tar du med all mat selv.

På Norges største turportal UT.no finner du oversikt over alle hytter og turforslag om du ønsker å gå fra hytte til hytte.

Her er ti turtips rundt i det ganske land fra Turistforeningen:

Rundtur sør i Jotunheimen

Dette er en flott tur i den sørlige delen av Jotunheimen. Terrenget er relativt lettgått og turen starter og slutter på samme sted.  

Lengde og varighet: 4 dager – 72 km 
Les mer

Fire dagers tur nord på Hardangervidda 

Flott helgetur som passer for deg som ønsker å sette igjen bilen hjemme. Her starter og slutter turen på togstasjoner langs Bergensbanen. 

Rute: Finsehytta – Kjeldebu – Krækkja – Haugstøl

Lengde og varighet: 4 dager – 50 km 
Les mer

Haukeliseter til Hovden 

Buss til Haukeliseter og buss hjem igjen etterpå. Lettgått høyfjellsterreng og romslige hytter venter deg på turen ned til Hovden. Enkelt, greit og veldig fint!  

Haukeliseter fjellstue er Norges største og mest besøkte.

Lengde og varighet: 3 dager – 45 km 
Les mer

Skitur mellom Glitterheim og Gjendesheim 

Hvorfor ikke sope med seg to av de mest klassiske turisthyttene i Norge på en og samme skitur denne seinvinteren? Ved hjelp av ekspressbuss og lokalbuss kan turen gjennomføres helt uavhengig av bil. Her er det også mulighet for å bo flere dager på en av htytene og forsyne seg av de fantastiske toppene i området.  

Lengde og varighet: 2 dager – 46,6 km 
Les mer

April 2016. Tatt i området rett rundt Gjendesheim.

Trekanten i Trollheimen  

Den klassiske turen i Trollheimen er ekstra fin å legge til påsken. Da er hyttene betjent, og din eneste bekymring er å komme fram til neste hytte før middagen serveres.  

Varighet: 3 dager 
Les mer

Klassikeren i Sylan

Få steder i landet er Norges og Sveriges rutenett vevd sånn inn i hverandre som i Sylan. Her kan du gå grenseløse turer på kryss og tvers i et mildt og vilt fjellterreng – også på ski. Denne turen lar deg oppleve det beste av Sylan på både norsk og svensk side. 

Rute: Ås – Storerikvollen – Sylstationen – Nedalshytta – Stuggudal

Lengde og varighet: 4 dager – 73,7 km 
Les mer

Familievennlig på Hallingskeid 

På Hallingskeid er det hyttevert i påsken. Hytteverten er godt kjent i området og vil kunne hjelpe deg med turtips og gi gode råd om løypevalg. 

Hallingskeid er perfekt for småbarnsfamilier og ligger rett ved Bergensbanen, bare 200 meter fra jernbanestasjonen. Her er det masse muligheter for alle slags turer i flott terreng. Hytta har også innlagt vann og strøm. Her er det et supert skiterreng som kan passe for alle. 

Les mer

https://www.instagram.com/p/Cauo_RuMfhx/

Med tog til fjells ved Narvik 

Vil du oppleve Narvikfjellene på sitt beste, er turen til Hunddalshytta et godt valg. Med morgentoget fra Narvik til Katterat er du raskt oppe på 373 moh. og kan nyte turen sørover, forhåpentligvis med sola i ansiktet og på godt føre. Traseen er ikke merket.  

Lengde og varighet: 25,8 km – 2 dager 
Les mer

https://www.instagram.com/p/B4xEZ5Yn5gs/

Rundtur på ski i Breheimen 

Breheimen er et lite besøkt område på vinterstid, men dette område er et vinterparadis! Spektakulære topper på 2000 meter, snøsikkert og flotte isbreer venter på deg.

På denne rundturen får du oppleve indrefileten i Breheimen.  

Rute: Sota Sæter – Trulsbu – Nørdstedalseter – Sota Sæter

Lengde og varighet: 3 dager – 60,4 km 
Les mer

Påskereportasje Sota Sætre. Påsken 2016. Foto Marius Dalseg Sætre

En klassiker i Ryfylkeheiane 

Dette er en fantastisk langtur som du bare bør oppleve minst en gang i livet! Klassikeren går fra Haukeliseter i nord til Ådneram i sør.

Løypene mellom hyttene er kvistet og går i variert terreng over snaufjell, gjennom snødekte skar, daler, myrer og skog. Alle hyttene etter Haukeliseter er selvbetjente, så du slipper å bære med deg mat. 

Denne turen har også en kortere versjon, der du besøker fire turisthytter på fire til fem dager.

Turen til Holmavatn er en lang og deilig tur som sakte, men sikkert tar deg høyt i terrenget. Herfra går du inn i de vakre Suldalsheiene. 

Les mer

LES OGSÅ: 11 bilder som viser hvor vakker Norge er

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com