in

10 gode grunner til at du BØR drikke øl!

hvorfor drikke øl

10 grunner til hvorfor du ikke bør skamme deg over å sprette en kald øl…

1.Bra for nyrene!

Øl kan faktisk være bra for nyrene dine. En finsk studie konkluderer med at øl forhindrer nyrestein. Hver flaske øl du drikker skal kunne redusere risikoen for nyrestein med 40%.

2.Kolesterol

Øl er bra for kolesterolet. Fibrene man finner i øl hjelper til med å redusere nivået av LDL-kolesterol i kroppen din. Det er altså det «dårlige» kolesterolet som minskes ved å drikke øl!


4.B-vitamin

Øl inneholder mange b-vitaminer. (B1, B2, B6 og B12). Dette er viktige vitaminer som ofte er mangelvare hos mennesker, og noen må ta ekstra vitamintilskudd for å få i seg dette. Hvorfor ikke bare ta seg en øl istedenfor piller?

5.Øl kan styrke skjelettet ditt

Øl inneholder silisium, noe kroppen trenger for å danne knokler. Et studie utført ved Tufts universitetet i USA fant ut at eldre menn og kvinner som drikker en eller to øl hver dag hadde en mer solid beinmasse enn de som ikke gjorde det. Samtidig fant de ut at dersom man drakk to øl eller mer hver dag, så økte faren for benbrudd. Om det var sjangling med påfølgende stumping som var forklaringen, eller om benbygningen blir svakere dersom man drikker mer enn 1 øl hver dag, vites ikke.

6.Kan gjøre hjernen din friskere

Du så kanskje ikke denne komme? En studie fra 2007 utført ved et universitet i Spania fant ut at to øl for dagen kan forhindre utvikling av Alzheimers eller annen type demens. Samtidig viser en studie fra 2005 at kvinner som er moderate alkoholnytere (rundt en drink hver dag) har 20% lavere sjanse for å utvikle mentale problemer, sammenlignet med de som ikke drikker alkohol. Det samme studiet slo fast at kvinner som drikker en drink hver dag, i snitt føler seg 18 måneder yngre enn sine jevngamle venninner som ikke drikker.

7.Reduserer sjansen for å utvikle diabetes

Flere studier har vist at et jevnt inntak av øl reduserer risikoen for å utvikle diabetes-2. Forskning fra Harvard universitetet slår fast at middelaldrende menn som drikker 1-2 øl hver dag har 25% mindre sjanse for å utvikle diabetes-2. Forskningen tok utgangspunkt i 38.000 kandidater og forskerne mener at øl øker sensitiviteten for insulin, som igjen beskytter deg mot å utvikle diabetes.

8.Er godt for hjertet ditt

Å regelmessig innta den brune drikken reduserer sjansene for å utvikle hjerteproblemer med 30%. Øl bidrar til å holde blodårene dine reine og friske.

9. Man blir lykkelig av øl!

Forskning viser faktisk av så lite som en spiseskje med øl, trigger lykkehormonene dine!

Øl og alkohol har effekt på endorfinene våre. Jo mer du drikker, jo flere endorfiner slippes løs. Dette gjør deg gladere.

10.Du blir bedre i sengen

Phytoestrogenene i øl kan gjøre at menn holder lenger i sengen før de får utløsning. En god bieffekt for de som har for vane å komme litt for tidlig på festen.

NB: Alle disse studiene tar utgangspunkt i at man har et moderat inntak av øl og alkohol. Overdrevent forbruk er som med det meste annet, ikke bra for deg. 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Familien så noe ligge livløst i vannet – Det reddet livet til en hval

9 år gammel gutt jobber frivillig for eldre og funksjonshemmede