mandag, oktober 26, 2020

10 irriterende ting

Mest lest nå

Kjenner du igjen noe? Hva irriterer deg, i samfunnet eller i hverdagen? 

 

1.Smågodt er billigere enn salat i løs vekt

Hva med å senke prisene på sunn mat, samt øke prisene på usunn mat? I dag lønner det seg økonomisk å velge den usunne varen. Det skulle blitt fattet en ny lov som gjør at det er lettere å velge sunn mat. For eksempel koster sukkerfri brus like mye som brus med sukker. Dette er ikke logisk, når man samtidig fokuserer på at befolkningen skal være sunnere!

Greit nok at det er folk sitt eget ansvar hva man putter i seg, men avgifter på tobakk og alkohol har vi jo, så befolkningen er nok ikke helt stolbar uansett..


2.Kildesortering av bosset

Jeg bor i en liten kommune. I denne kommunen kildesorter vi som bare juling. Vi må ha 4 bossbøtter under vasken. En til papir, en til matavfall, en til plast, og en til restavfall. Jeg har ofte tenkt på hvor tungvindt det er, i forhold til å kaste alt i ett bosspann. Men men har jeg tenkt, jeg gjør da en innsats for klimaet. Da er det rimelig irriterende å besøke kjente som bor i større byer i Norge, som ikke har dette systemet! Hvorfor innfører man det ikke i større byer, med flest folk – ergo størst gevinst?

3. Janteloven

Vi kjenner godt til janteloven. Ingen skal utmerke seg, være bedre enn andre eller på noen måte stikke seg frem. Men har du merket at vi også er usedvanlig dårlig til å ta i mot skryt for klærne vi går i? Har du noen gang hatt følgende samtale?

«Så fin genser du har på deg! Er den ny?» 

«Denne? Uff, nei dette var bare noe gammelt rask jeg fant i skapet.»

Det er ganske irriterende når komplementet man gir, glatt blir avfeid. Ta i mot og vær stolt av skryt folkens!

4. Bedre mat i fengsel enn på sykehjem

Utsagnet om at man har det bedre i fengsel enn på sykehjem i Norge, skal jeg ikke gå inn på. Det har jeg ikke overlegg for å mene noe om. Men etter å ha lest denne saken på TV2 reagerte jeg.

De har gjort en større undersøkelse på sykehjemsmaten i Norge, den får strykkarakter. Samtidig skriver TV2 at fengselet bruker 40,-kr på middag og dessert pr beboer, mens sykehjemmene bruker 21,50 kroner pr beboer!

Det er irriterende at landets straffedømte skal spise bedre enn landets eldre, pleietrengende befolkning!

6. Ellers da? Hva sier du……..?

Samtaler som ikke har så mye innhold, kan ofte resultere i slik spørsmål, dersom den du oppholder deg med ikke klarer stillhet. Jeg tror ikke jeg kan huske å ha hatt et vettugt svar på «ellers da?». Hva er det å svare på det liksom? Og etter en liten stund med stillhet kommer spørsmålet.. «Neeei, hva sier du?» Akkurat nå sier jeg ingenting!

7. Telefonselgere

Uansett hvor mye man har reservert seg mot de på nettet, så glipper noen telefonselgere gjennom. Jeg svarer som regel at jeg ikke er interessert, og dessuten har reservert meg mot telefonsalg. Dersom selgeren ikke aksepterer det, men durer på med salgstriksene fra forrige kurs, da blir jeg irritert!

Dersom du  for eksempel bytter strøm, telefonabonnement eller forsikring kan du være bombesikker på at det selskapet du bytter fra står parat til å ringe deg. De har da som regel et supertilbud å komme med. Et «hemmelig» tilbud som bare gjelder akkurat nå, i denne samtalen. Hvorfor har man ikke fått de beste betingelsene når man inngikk en avtale med selskapet? De lovet deg jo den gang den beste dealen de hadde..Hvorfor blir det tryllet frem en enda bedre avtale når de er i ferd med å miste deg? Jeg vet at dette er business, men det er så allikevel irriterende.

8. NRK lisens

Ja.. hva skal man si? Kort og enkelt, jeg gremmes over å betale flere tusen kroner i året til NRK.

9. Skal du ha en pose?

Man har akkurat gjennomført ukeshandlingen. Samlebåndet i kassen er fylt til randen med varer. Kassedamen ser undrende på deg og spør som alltid: «trenger du en pose?»

Nei takk, har store lommer jeg

10. Sniking i trafikken

Køkulturen i Norge er kjent for de aller fleste av oss. Derfor er det ikke ofte at man opplever sniking i køer man fysisk står i. Jeg har vell ihvertfall til gode å oppleve det. Men i trafikken, der sniker vi!

Se for deg at du kjører mot en rundkjøring. Filen til venstre, som du ligger i, er filen man må ligge i for å ta til venstre når man kommer til rundkjøringen. I denne filen er det lang kø. Filen til høyre derimot er kø fri. Den filen kjører de som skal rett frem, eller til høyre når de kommer til rundkjøringen. Her forekommer det alltid at noen kjører i høyre fil, forbi hele køen, helt frem til rundkjøringen. Der fremme, blinker de seg inn i køen til venstre. Og folk slipper de inn! Dette irriterer stort. Du har selv kjørt 20 min i kø i riktig fil, mens køsnikeren kommer seg inn helt fremme ved mål. Ikke slipp de inn, tett lukene!

 

 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter