in

10 matvarer som gir deg mindre luft i magen

mage
Foto: Canva

Mange sliter med oppblåst mage. Vi svelger luft, og i tillegg produseres det en hel del luft av bakteriene i fordøyelsessystemet vårt. Heldigvis finnes det en rekke matvarer som hjelper deg ut av en slik mageknipe.

Mens bønner og brokkoli lett kan gi en oppblåst mage, så finnes det ifølge Womens Health Mag mat som gjør det motsatte.

Gresk yoghurt er full av probiotika som hjelper de gå få et sunt fordøyelsessystem og demper betennelser. Dersom du har laktoseintolerans kan du prøve kefir istedet.

Ingefær kalles ofte østens penicillin på grunn av sine betennelsesdempende egenskaper. Det er ikke uten grunn ingefær er verdens eldste urtemedisin. Den inneholder også et enzym som heter zingibain som hjelper kroppen å bryte ned proteiner.

Fennikelfrø er en annen gammel medisinplante som også gjør underverker for magehelsen din. Fennikel har krampeløsende og antiinflammatoriske egenskaper som gjør at tarmmuskulaturen slapper av og lar innestengt gass spre seg.

Banan inneholder kalium, og mat som er rik på kalium hjelper deg å få ut matrium og vann. Dersom du har mye luft i magen hjelper det imidlertid ikke med en banan, du må spise bananer gjennom dagen.

Mange sliter med luft i magen og mageknip. Foto: Canva

Sitronen har en saft som syremessig ligner magesaften, og det å drikke sitronsaft kan derfor hjelpe fordøyelsen din.

Avocado inneholder akkurat som bananen kalium.

Agurken inneholder mye vann og hjelper deg med å unngå å bli dehydrert og er dermed flott for å fjerne overflødig vann fra cellene og luft fra fordøyelsessystemet.

Aminosyren asparagin i asparges er et annet kjent vanndrivende middel som på lignende måte som agurken bidrar til å redusere vannretensjon. Asparges inneholder også prebiotisk fiber, som er bra for å gi næring til probiotika i tarmen og holde fordøyelseskanalen i gang.

Kiwien inneholder enzymet actinidin som setter opp farten på fordøyelsen.Dessuten inneholder den også kalium.

Papain-enzymet som finnes i papaya hjelper til med å bryte ned maten du spiser og bekjempe betennelse. Det er veldig effektivt for å berolige fordøyelsesprosessen, spesielt under menstruasjonen.

Slik kommer du deg i form til fjellturen (Se video):

Alle kan gå på fjelltur uansett hvor trent man er, men de lengre fjellturene kan kreve litt mer av kroppen. Slik kommer du deg i form til den lengre fjellturen.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Tenåringen immigrerte til drømmen om et bedre liv som servitrise – nå forteller familien den triste historien

VIDEO: 5 morsomme høstaktiviteter for barn