tirsdag, oktober 27, 2020

10 overraskende grunner til hvorfor du bør hekle

Mest lest nå

Er du en av dem som fisker frem strikke eller hekletøyet ved første ledige anledning? Vel, det skal du ikke slutte med. Det kan faktisk gi en rekke helsefordeler.

En undersøkelse, som University of Wollongong i Australia står bak, viser nemlig at hekling kan ha en helsefremmende effekt.

Det australske universitet utførte undersøkelsen med 8000 deltakere. 99% av dem kvinner. De ble alle intervjuet om sine heklevaner, og de fleste av deltakerne heklet nesten alle dagene i uken.


To av ekspertene som sto bak undersøkelsen, Pippa Burns og Rosemary Van Der Meer ble begeistret over det resultatene kunne forteller dem. 90% av deltakerne oppga nemlig at de ble mer avslappet når de heklet. 82% mente at humøret ble bedre etter en runde med hekling, mens over 70% kunne fortelle at de opplevde økt hukommelse og konsentrasjon.

«Resultatene fra undersøkelsen viser, at hekling har mange positive fordeler i form av økt velvære. De mange positive effekter kan derfor gjøre at vi kan anbefale hekling som en form for terapi,» sier Burns til ABC.

Sliter du med søvnen? Begynn å hekle!

Det finnes også flere studier som peker på helsefremmende effekter av hekling. En studie fra the Craft Yarn Council viser til at så mange som 90% av kandidatene i en undersøkelse oppga at håndarbeid reduserte stress.

Hekling har vist seg å ha en rekke helsefordeler. Foto: Canva

Og Ifølge the American Counseling Association vil også forskjellige typer håndarbeid bidra til bedre søvn. Det handler om repeterende håndbevegelser som gjør at sinn og kropp blir rolig og avslappet, noe som er ideelt før leggetid. For enda større effekt kan man gjøre pusteøvelser mens man hekler eller strikker om kvelden, så skal du se at du sover godt den natten!

Tidligere har vi skrevet om de mange helsefordelene både hekling og strikking kan gi. Her er 10 av fordelene oppsummert:

  1. Du får lavere puls og blodtrykk
  2. Fingrene får trent seg
  3. Hjernen stimuleres
  4. Forebyggende for angst
  5. Bedre hukommelse
  6. Kan lindre smerter
  7. Demper trangen til å spise godteri
  8. Holder hjernen frisk
  9. Du gjør noe meningsfylt
  10. Du får bedre søvn

Så da kommer dagens oppfordring fra oss: Om du ikke allerede strikker eller hekler jevnlig, er det bare å komme i gang!

LES OGSÅ: Her er 10 nydelige mønstre til heklede oppvaskkluter

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter