in

10 sprø lover som faktisk gjelder i enkelte amerikanske delstater

Frihetsguddinen
Foto: Canva

Lover og regler må til for at vi skal ha et sett kjøreregler som sikrer et godt samfunn for alle. Stort sett er det enkelt å skjønne hvorfor man har lover – men det finnes unntak. Se bare her!

Good Housekeeping har tatt for seg de sprøeste lovene i USA. Og når vi leser gjennom, så er det neimen ikke greit å si hvordan i alle dager disse lovene ble innført.

1. I delstaten Alabama er det for eksempel forbudt å kjøre med bind for øynene

Foto: Canva

2. Hunder i baksetet

Vi holder blikket åpent for mer og fortsetter til delstaten Alaska. Alle som har hund vet at det er få ting hunden synes er kjekkere enn å kjenne brisen fra landeveien når man er ute på biltur. Men det nytter ikke for hunder i Alaska. Hvertfall ikke om eieren har en cabriolet: Her er det nemlig ikke lov å ha hunder i baksetet i åpne kjøretøy – med mindre hunden målt med hale er 46 tommer eller høyere. Hvordan de kom på dette? En valp ble rapportert inn som en «offentlig ordensforstyrrelse».


Foto: Canva

3. Esel i badekar

Delstaten Arizona innførte i 1920 forbud mot at esler sover i badekaret.

Foto: Canva

4. Tute nær en sandwich-café

Og er du sulten i Arkansas må du holde deg i skinnet så du får mat og ikke bot: Der er det forbudt å tute i bilhornet nær en sandwich-café etter klokken ni om kvelden.

Foto: Canva

5. Plystre på kanarifugler

Californierne er derimot mer opptatt av ordensforstyrrelser på morgenen enn på kvelden. Denne delstaten har lagt ned forbud mot å plystre på rømte kanarifugler før klokken sju om morgenen.

Foto: Canva

6. Sylteagurker må sprette!

Connecticut forbyr pickles (små sulteagurker) som ikke spretter. I 1948 ble to bønder faktisk arrestert og bøtelagt for å ha solgt pickels «som ikke egnet seg som menneskemat». Det var da de innførte kravet om at de må sprette…

Foto: Canva

7. Ikke selg hunde eller kattehår!

Hvem i alle dager som kunne tenke seg å kjøpe klarer vi ikke å komme på, men selger du hunde- og kattehår i Delaware er du skyldig i en kriminell handling.

8. Tretti dager i båt er maks

Delstaten Georgia har trolig ikke mange husbåter. Av ukjent grunn er det nemlig forbudt i denne staten å bo mer enn tredve dager i en båt.

9. Mynter i ørene

Skulle du være så heldig å befinne det på Hawaii må du la være å stappe mynter i ørene dine. Det er nemlig forbudt.

10. Ikke ri for fort!

Ryttere i Indiana bør helst ha speedometer på hestene sine – her er det forbudt å ri en hest i mer enn 10 mph, som tilsvarer rett over 16 kilometer i timen.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

6-åringen som veltet i kano er død

Linni forteller om oppveksten: – Folk som har opplevd det jeg har opplevd, havner gjerne utpå