Hjem Hus og hjem 10 ting du kan bruke brukte teposer til

10 ting du kan bruke brukte teposer til

Neste gang du har laget deg en god kopp med te, ikke kast teposen. Den kan du nemlig bruke til å vaske vinduer, fjerne dårlig ånde og gjøre søndagssteken ekstra mør.

Her er 10 ting du kan bruke brukte teposer til:

1 Fjern vond lukt i kjøleskapet

Legg et par teposer i en skål og sett den inn i kjøleskapet ditt. Teposene vil trekke til seg den vonde lukten, og la kjøleskapet ditt lukte rent og godt.

2 Gi ekstra smak til pastaen

Brukte teposer gir en ekstra god smak på pastaen. Legg teposene i pastavannet før du har i pastaen, og kok opp. Fjern teposene og kok pastaen som vanlig. Jasminete, chai- og kanel-te er ekstra godt.

3 Vask vinduer

Klem te fra de brukte teposene på vinduet ditt, eller på speilet, og tørk av. Teen gjør at fett og andre flekker løser seg opp.

Ikke kast disse – Teposene kan brukes til så mangt. Foto: Canva

4 Bruk som møbelvask

Dra de brukte teposene over treverket på møblene dine. Tørk av. Teen vil både løse opp fett og flekker, og samtidig gi farge der det er riper og hakk.

5 Te som gjødsel

Riv opp teposene, og grav innholdet ned i bedene dine. Plantene dine kommer til å elske te-gjødselen.

6 Bruk som marinade

Gni brukte teposer over steken din noen timer før du setter den i stekeovnen. Teen vil gi deilig smak, og i tillegg mørne kjøttet.

Teposer som marinade? Ja det funker! Foto: Canva

7 Mot kløe og svie

Blir du stukket av en mygg, eller brenner deg på brennesle? Legg en brukt tepose over, og den vil lindre kløe og smerte.

8 Til oppvasken

Er du på hytta og mangler oppvaskmaskin? Legg et par teposer i oppvaskvannet sammen med oppvasken. Teen gjør at fettet slipper, og det blir enklere å vaske opp.

9 Fjern mørke ringer under øynene

Dette er et velkjent triks, men ikke mindre virkningsfullt for det. Plasser to kalde, brukte teposer over øynene, og la de virke i 15 minutter. Det vil gjøre underverker.

10 Mot dårlig ånde

Lag te på de brukte teposene, og bruk denne tynne teen som munnskyllevann. Det vil fjerne dårlig ånde. Spesielt peppermynte-te fungerer godt.

  1. kaffesuuump

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com