in

10 ting du kan gjøre i stedet for å trene

mann på tur

Trening er forbundet med en sunn kropp. Men du ikke trene for å holde deg sunn og frisk. Andre ting kan være vel så viktig som å løpe på en tredemølle eller løfte vekter.

Det er den danske fitnesseksperten Anne Bech som har skrevet en liste over 10 ting du kan gjøre i stedet for å trene, og likevel holde deg frisk og sunn. Hun har delt listen i det danske magasinet Alt.

 1 Spis sunt

Å spise sunt er faktisk viktigere enn å trene. Hvis du ønsker å gå ned, eller holde vekten, står maten for hele 70 prosent av resultatet. Trening kun 30 prosent.

2 Få nok søvn

Hormonene holder kroppen i balanse. Og mange av disse viktige hormonene produseres når du sover. Nok søvn er også avgjørende for at du skal holde deg frisk. Immunforsvaret bygger seg nemlig opp når du sover.

3 Puss tennene

Dårlig tannpleie kan faktisk føre til hjertesykdommer. Hvis du får en tannkjøttbetennelse, kan bakteriene bevege seg fra munnen og til hjertet.

4 Kjenn kroppen din

Det kan godt hende at du selv syns du skal veie 60 kilo og at du bør løpe 15 kilometer fem ganger i uken. Men er du sikker på at kroppen din er enig i det? Finn din balanse, den som kroppen din trives med. Om det er med noen kilo ekstra, så spiller det ingen rolle.

5 Lad deg opp

Husk å gi deg selv nok hvile. Det er fort gjort å brenne seg ut når man skal rekke over alt. Lær deg å si nei, og lad batteriene når du trenger det.

6 Få masse frisk luft

Kom deg ut, enten det er sommer eller vinter, sol, regn eller snø. Gå en tur, eller bare sitt ute på en benk. Vind og sol i ansiktet gjør underverker for kropp og sjel.

7 Vær aktiv

Hvis du syns det er vanskelig å trene, så slutt å ha dårlig samvittighet for det. Gjør heller noe annet. Gå tur, lek med barna eller barnebarna, klipp plenen eller spill bowling.

8 Tenk godt om deg selv

Hvis du har negative tanker om deg selv, er det på tide å endre på dette. Hvis du bruker for mye energi på å være misfornøyd med deg selv, kan det gå ut over helsa, både fysisk og psykisk.

9 Lær deg å takle bekymringer

Rekker du ikke hente barna i barnehagen i tide? Sa du noe dumt i det møtet? Hvordan skal du få betalt den store strømregningen? Det er alltid noe å bekymre seg over. Men bekymrer du deg for mye, kan det gå ut over helsen din.

10 Håndter stresset

Noen dager blir vi stresset. Det er ikke til å unngå. Men prøv å ta noen pauser. Ta en tur ut, ta en høneblund, og lær deg noen strategier for stressmestring. Og husk å puste! Godt og dypt.

LES OGSÅ: Forskere: Drikk kaffe hver dag og få et lengre liv – så mange kopper skal du drikke

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Da Mona mistet synet, begynte ektemannen (84) på kurs så han kunne sminke henne

Hver ettermiddag sitter hunden langs veien og venter på isbilen