Forsiden Helse 100.000 personer er smittet av meslinger - Nå erklærer WHO helsekrise i...

100.000 personer er smittet av meslinger – Nå erklærer WHO helsekrise i Europa

UNICEF har sett en økning av antall smittetilfeller av meslinger de siste tre årene, og antall smittetilfeller øker for hver år. I en rapport fra Verdens helseorganisasjon WHO erklæres det nå helsekrise. I løpet av 14 måneder er hele 100.000 mennesker smittet.

Kim Gabrielli, assisterende generalsekretær i UNICEF Norge sier til Nettavisen at når WHO nå erklærer dette som en helsekrise, så har man kommet i en ny situasjon som er alvorlig.

– Meslingutbruddene er en global trend. Europa har hatt en høy vaksinedekning og har derfor ikke merket dette i samme grad, men Ukraina har særlig fått merke det, og det har vært enkelttilfeller i Norge, sier Gabrielli.

Reklame

UNICEF er den største leverandøren av meslingvaksine på verdensbasis, mens i Norge er det myndighetene som tar seg av den oppgaven.

meslingvaksine
Er du sikker på at du har meslingvaksine? Foto: Pixabay

Er du usikker -sjekk om du er vaksinert

I Norge skal alle ha mottatt to MMR vaksiner. En når man er to år og en når man er 13 år. Er du usikker på om du eller noen av dine har fått denne vaksinen, så skal du sjekke det. Melslinger er en alvorlig sykdom. Sykdommen kan føre til hjernehinnebetennelse som igjen kan føre til hjerneskade og død. Den kan også føre til døvhet og nedsatt syn, forklarer Gabrielli.

LES OGSÅ
Ny forskning: rolige gåturer kan forhindre tidlig død

Masaod Dara på WHOs regionalkontor for Europa forteller økningen av antall smittetilfeller viser at dekningen når det gjelder immunitet ikke er tilstrekkelig til å oppnå bred beskyttelse.

Flest tilfeller i Ukraina

I 2018 hadde Ukraina 30.338 smittetilfeller. I Serbia ble 4355 mennesker smittet, i Frankrike 2269 og i Tyskland mer enn  500.

Generalsekretær i UNICEF Norge, Camilla Viken forklarer at i lav og middelinntektsland skyldes utbruddene først og fremst mangel på gode helsetilbud, og mangel på penger til å dekke behovet, mens at det i høytinntektsland først og fremst er feilinformasjon og frykt for vaksine som er årsaken.

Dette er en trend som gjør oss veldig bekymret, sier generalsekretæren.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Politiet advarer: Ikke svar hvis du blir oppringt fra 112

Mange har den siste tiden opplevd å bli ringt opp fra nummeret 112, politiets eget nødnummer. Nå går politiet ut og advarer mot å...

Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

Politiet opplever ofte at når de plukker opp fulle ungdommer helt ned i 15-årsalderen, så kan ikke foreldrene hente barna sine fordi de enten...

Linn Skåber med klar oppfordring til foreldre: La barna kjede seg

Linn Skåber (49) er sjeleglad for at hun selv kjedet seg masse i oppveksten. Hun mener det er årsaken til at hun er så...

Trygg trafikk: Ikke kjør barna til skolen

Skolen er i gang etter ferien og mange barn ferdes langs veiene. Kjører du barnet ditt til skolen for å sikre at barnet kommet...

Småbarnsmoren ble lei av det lange, hvite håret sitt – se den store forvandlingen

Christal er en hardtarbeidende mamma som har kommet til det punktet at hun er veldig lei av utseende sitt. Hun er trøtt av sitt...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT