Hjem Nyheter 100 år gammel krigshelt samlet inn 479 millioner til helsevesenet

100 år gammel krigshelt samlet inn 479 millioner til helsevesenet

Målet var 1000 pund. Foreløpig har Sir Tom Moore klart å samle inn 38.9 millioner pund. Det tilsvarer nesten en halv milliard kroner.

Captain Tom ble kjent over hele verden da han startet en innsamling til det britiske helsevesenet, NHS.

100-åringen som i 2. verdenskrig var en høyt dekorert kaptein i den britiske hæren blir igjen hyllet som helt etter at han harskaffet til veie vanvittige 38.9 millioner pund til helsevesenet. Med dagens vekslingskurs tilsvarer det 479 millioner kroner, eller nesten en halv milliard. 

Faksimile: Youtube

Sir Tom ble ifølge The New Daily slått til ridder av Dronningen etter innsamlingen. Det var neppe et scenario hundreåringen hadde sett for seg da han satte seg som mål å samle inn 1000 pund ved å gå 100 runder i hagen sin med gåstolen. 

Familien hans henvendte seg til folk i sosiale medier for å hjelpe til med å få inn penger. Da Sir Tom passerte millionen beskrev han det som «helt utrolig». Og det skulle vise seg at det bare var starten. 

I kjølvannet av alle som hev seg på med donasjoner spilte Tom Moore også inn en singelversjon av «You’ll Never Walk Alone». Sangen fløy rett opp på førsteplassen på de britiske hitlistene og den pensjonerte kapteinen danket dermed ut Tom Jones som den eldste som noen sinne har hatt en førsteplass på hitlisten. 

Nå kommer filmen om Sir Tom. Han hat et par ideer om hvem som kan spille rollen. 

– Dette er en historie om kraften i menneskets vilje, og kaptein Tom personifiserer det, sier produsentene i en uttalelse. 

Tom Moore sier han ikke vet om noen skuespillere på 100 år. 

– Men om Michael Caine eller Anthony Hopkins skulle være villige til å se litt eldre ut, kunne de gjort en fantastisk jobb, sier kapteinen til The New Daily. 

For en fantastisk mann! Trykk gjerne på deleknappen for å spre historien og initiativet hans!

LES OGSÅ: Lastebilsjåføren stoppet midt i veien og sperret trafikken. Han hylles som en ekte hverdagshelt!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com