søndag, mai 31, 2020

101-åringen overlevde spanskesyken. Nå har han også overlevd korona

Mest lest nå

Den italienske mannen har overlevd både spanskesyken, en verdenskrig, og nå også korona. Nå er han hjemme fra sykehuset, og blir bedre og bedre for hver dag.

101-åringen ble født i 1919. Da herjet spanskesyken og tok livet av mellom 50 og 100 millioner mennesker verden over. Forrige uke, ble han lagt inn på Infirmi sykehus i Remini i Italia med korona. Men etter noen dramatiske dager, ble italieneren raskt bedre, og onsdag kunne han reise hjem igjen. det skriver nettsiden Futurism.

Ordføreren i Rimini, Gloria Lisi sier til den italienske lokale avisen Rimini Today:


– Når man ser på progresjonen av viruset, så er det også viktig å fortelle disse historiene, og folk som får reise hjem til sine kjære, sier hun.

Fremtidens håp

Ordføreren fortsetter: – Forrige uke, ble Mr. P. lagt inn på sykehuset i Rimini etter at han testet positivt for COVID-19. De neste dagene ble historiske for legene, sykepleierne og resten av helsearbeiderne som behandlet han, sier hun.

– Fremtidens håp viser seg gjennom kroppen til en person som er over hundre år gammel. Og det i en tid der vi daglig får høre at viruset er spesielt farlig for de eldre, sier hun videre, og legger til:

– Han klarte det. Mr. P. klarte det. Familien hentet han hjem i går. Til og med for en 101-åring er fremtiden fortsatt uskrevet.

Italias eldste

Mr. P. er nå den eldste personen som har overlevd koronasmitte i Italia. Den tidligere eldste som hadde overlevd, var 95 år gamle Alma Clara Corsini. Hun ble lagt inn på sykehuset tidligere i mars, og ble skrevet ut igjen etter kort tid.

– Ja, ja, jeg har det bare bra, sa hun etter hun ble skrevet ut.

– De var flinke folk som tok godt vare på meg, sa hun videre.

129,763FansLik
1,359FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter