søndag, mai 31, 2020

104-åringen overlevde spanskesyken, han kjempet under andre verdenskrig – nå overlevde han korona

Mest lest nå

Da foreldrene skulle ta et siste farvel med datteren sin skjedde det et ekte mirakel

Noen ganger tar livet en uventet vending. Bella ble født med en mitokondriesykdom. Ifølge Helse Norge er Mitokondriesykdommer en gruppe sjeldne sykdommer knyttet til forstyrrelser...

Landingen til norsk luftambulanse går verden rundt

Landingen til den norske luftambulansen får medieomtale over hele verden.  For noen år siden ble det publisert en video på Youtube som viser hvordan en...

Bill Lapschies har vært gjennom mang en krise i sitt 104 år lange liv. Nå er han den eldste i verden som har overlevd koronasmitte.

Bill Lapschies bor på et sykehjem for krigsveteraner i Lebanon i Oregon. 11. mars i år, testet to av beboerne positivt på korona. Bill var den ene, den andre døde. Det skriver Daily Mail.

104-åringen hadde begynt å hoste en uke tidligere. Han fikk feber, og hosten tiltok. Men Bill slapp unna viruset med moderate symptomer.


Fant den store kjærligheten

Bill ble født i 1916. I 1918 herjet spanskesyken, som tok livet av 50 til 100 millioner mennesker verden over. I 1939, fant Bill den store kjærligheten. Han giftet seg med Alamadean Buetell, og de fikk to døtre sammen. Paret var gift helt til Alamadean døde i 2001.

I 1943, ble Bill sendt til Aleutene under andre verdenskrig. Aleutene er en øyrekke på mer enn 300 øyer i det nordlige Stillehavet som strekker seg fra Alaska i USA mot Kamtsjatkahalvøya i Russland.

De siste årene har Bill bodd på sykehjemmet. Og den 1. april fylte han 104 år.

Ble feiret på ekte koronavis

Bills døtre og barnebarn dukket opp på sykehjemmet for å feire den store dagen. Og Bill ble feiret på ekte koronavis, utendørs og med god avstand mellom alle gjestene.

Bill hadde tatt på seg sin andreverdenskrig-caps, og han måtte bruke munnbind. Selv om han var erklært frisk fra koronaviruset, vet man ikke om han fortsatt kan være smittsom.

Familien hadde pyntet uteområdet med ballonger, og de hadde skrevet plakater. De hadde også med en stor bursdagskake.

Bills barnebarn, Jamie Yutzie, spurte hvordan bestefaren hadde greit å vinne over koronaviruset.

– Jeg vet ikke, svarte Bill på det.

– Det bare forsvant av seg selv. Men sitt her ute, og du kan bli kvitt hva som helst, la han til.

129,763FansLik
1,359FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter