Hjem Historier fra livet 105 år gamle Julia viser at alder bare er et tall – setter verdensrekord i løping

105 år gamle Julia viser at alder bare er et tall – setter verdensrekord i løping

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Julia Hawkins, kjent som «Hurricane», er 105 år gammel, men lar ikke alderen stoppe seg fra å sette imponerende rekorder i løp.

Til tross for at hun har levd i over et århundre, løper hun fortsatt så raskt at hun nylig satte verdensrekord på 100 meter for sin aldersgruppe.

Julia, som kommer fra Louisiana i USA og har hatt en karriere som lærer, begynte med konkurranseløping da hun var 101 år gammel. Fire år senere har hun allerede flere rekorder under beltet.

Hennes siste bragd? Å løpe 100 meter på en imponerende tid av ett minutt, to sekunder og 95 hundredeler.

Begynnelsen på en løpekarriere

Det hele startet for Julia da hun tok sitt første verdensrekord på 50 meter for personer over 100 år, med tiden 46.07 sekunder. Hennes engasjement og glede for løping har holdt henne aktiv og konkurrerende, selv i en alder der de fleste ville tenkt på å ta det rolig.

Trening i egen hage

Julias treningsregime er både enkelt og effektivt. Hun løper rundt i sin egen hage for å holde seg i form. På grunn av hennes høye alder, er hun ofte den eneste deltageren i sine konkurranser, noe som gir henne muligheten til å utfordre sine egne rekorder.

Selv om Julia har satt mange rekorder, har hun også møtt konkurranse. Hennes rekord på 100 meter i aldersgruppen 101 til 104 år ble slått av Diane «Flash» Friedman under senior-OL i Michigan. Nå ser Julia frem til å møte Diane igjen i de amerikanske seniormesterskapene i Florida i mai neste år, hvor hun vil være 106 år gammel.

Hold deg sunn og aktiv

Julias suksess er et bevis på at man aldri er for gammel til å oppnå sine mål. Hennes råd til andre er enkelt: Hold deg sunn og fortsett å være aktiv.

– Jeg kommer til å løpe så lenge jeg kan. Jeg synes det er gøy og jeg liker det, sier hun.

Du kan se mer om denne inspirerende damen i videoen nedenfor:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com