Forsiden Historier fra livet 11-åring tok livet sitt - ved sønnens grav lovte faren han skulle...

11-åring tok livet sitt – ved sønnens grav lovte faren han skulle vie resten av livet til å knekke mobbing

Tusenvis av barn blir mobbet hver dag. Vi kan ikke gjemme oss for sannheten lenger. Noe må gjøres!

Akkurat nå, når du leser dette, er det et stort antall barn som gruer seg. De gruer seg til den neste timen, det neste friminuttet eller til dagen i morgen.

Reklame

De vet at de kommer til å bli mobbet. Noen psykisk. Andre fysisk. Eller enda verre – både fysisk og psykisk.

Dette tærer på amerikanske Kirk Smalley. Han har erfart hva den verste konsekvensen av mobbing er. Derfor har han lovet å gjøre det han kan for å stoppe alle former for mobbing.

Kirk Smalley hadde en sønn.

Ty Smalley hadde et stort hjerte og et smil til alle. Han elsket å hjelpe andre. Men Ty hadde det ikke godt.

Ty var et mobbeoffer. Hver dag ble han plaget av andre barn.

Foreldrene hans, medelever og lærere forsøkte å stoppe mobbingen. Ingen ting hjalp. Den grusomme behandlingen av Ty lot seg ikke stoppe.

I 2010 fikk Ty nok. Han tok sitt eget liv, bare 11 år gammel. Tilbake stod en familie med en sorg så dyp at et helt liv ikke er nok til å bearbeide den.

Fem uker var gått etter at Ty avsluttet livet sitt.

LES OGSÅ
Den lille piken Batya (1) hetses på nettet - på grunn av utseendet

På farsdagen besøkte Kirk sønnens grav. Ved graven fikk den sønderknuste faren en åpenbaring. Han satte seg på huk ved siden av gravsteinen. Der lovte han Ty at han skulle vie resten av livet til å gjøre en ende på all verdens mobbing.

En gruppe studenter i Oklahoma hørte om Kirks løfte til sønnen. Som et resultat, startet studentene organisasjonen Stand for the Silent.

Organisasjonen samlet inn penger. Pengene gjorde det mulig for Kirk og kona Laura å reise rundt i verden for å fortelle historien sin.

I dag er paret på reisefot 300 dager i året. De bruker hver våkne time på å holde løftet faren ga sønnen sin. De forteller om Ty og hva mobbing kan føre til.

Så langt har mer enn 1,3 millioner barn tatt del i familiens grusomme opplevelser. I videoen under kan du se et intervju med Kirk.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Les historien om Maru – hunden som gikk 200 kilometer for å komme hjem

Maru er en utrolig vakker hund av rasen bullmastiff. Dessverre har ikke livet vært like enkelt for den flotte hunden, for etter å ha...

Fant flaskepost på stranden. Innholdet får finneren til å fryse til is

Judi avsluttet arbeidsdagen som hun alltid gjør, med å gå på stranden og rydde og plukke søppel. Men denne dagen, fant hun noe helt...

Bildene av den utsultede elefanten vekker harme

Den 70 år gamle elefanten Tikiiri er en del av en festival på Sri Lanka. Der jobber hun med å frakte festivaldeltakere rundt. Hun...

Kalte datteren feit og stygg. Da så moren rødt

Jade North var i bassenget med datteren sin da to gutter kom bort til datteren og kalte henne feit og stygg. Jades konfrontasjon med...

På parets første date merket hun noe rart – Fire måneder senere ble han lam, men hun nekter å gi han opp

Ekte kjærlighet er noe vi alle drømmer om å finne. Men hva gjør du dersom din utkårede plutselig får en alvorlig sykdom som lenker...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT