torsdag, februar 27, 2020
Historier fra livet 11-åringen tar en bit av en kake - minutter...

11-åringen tar en bit av en kake – minutter senere mister han livet. Foreldrene ønsker nå å informere andre

-

Oakley, en glad og sportsinteressert 11-åring mistet livet i 2016 under tragiske omstendigheter.

Det nærmet seg Thanksgiving 2016, og Oakley med familie hadde reist på tur til Maine, USA hvor de skulle feire høytiden. På den lokale butikken hadde de kjøpt en korg med godsaker som inneholdt skinke og søtsaker.

Facebook/Tyler Debbs Squire

På kvelden 24. november smaker Oakley på kaken som er i korgen. Oakley var allergisk mot nøtter og pleide alltid å lese innholdsfortegnelsen på mat som han spiste, men han ser ikke noen nøttebiter i kaken og tar en bit.

Rett etter går han til faren og sier at han er bekymret for at kaken inneholdt nøtter. Men han hadde ingen alvorlige symptomer og begynte å gjøre seg klar for å legge seg.

Facebook/Tyler Debbs Squire

Da kjente han at han fikk vondt i brystet og gikk til foreldrene, han kastet opp, følte seg litt bedre, men ble ganske snart dårlig igjen. Foreldrene ringte da etter ambulanse.

Nå den kom 10 minutter senere lå Oakley livløs i armene til faren. Han pustet ikke lenger og hjertet hadde sluttet å slå.

Facebook/Tyler Debbs Squire

De hadde ikke visst hvor allergisk Oakley faktisk var. I journalen hans sto det «mildt allergisk». Foreldrene hadde en adrealinsprøyte hjemme, men ingen hadde forklart dem hvordan den skulle brukes.

Ambulansepersonellet gjorde alt de kunne for å redde Oakley, men det nyttet ikke.

Facebook/Tyler Debbs Squire

Familien ønsker nå å fortelle historien sin videre for å informere andre om viktigheten av å vite hva man skal gjøre dersom noen havner i anafylaktisk sjokk. Hadde de visst det kunne de ha reddet gutten sin.

Familien har startet en organisasjon, Red Sneacker Foundation (Oakleys favorittfarge var rød), for å bruke tragedien til noe positivt. De vil informere andre mennesker.

Facebook/Tyler Debbs Squire

Organisasjonen informerer om forskjellige typer allergier og om hva man må gjøre dersom noen får i seg noe de ikke tåler, slik at ikke flere får samme skjebne som Oakley.

Her kan du lese om hva du skal gjøre dersom noen rundt deg rammes.

I am writing on behalf of Robert J. Debbs Merrill Debbs and Oakley's twin sister, Olivia. It is with a heavy heart I…

Publisert av Tyler Debbs Squire Lørdag 26. november 2016

Del gjerne artikkelen videre med venner og familie – la flere få vite om risikoene ved allergi.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Smittevernekspert advarer i forbindelse med koronaviruset: ikke dra på reise nå

Koronaviruset har spredd seg over hele verden.  Nå advarer smittevernekspert Johan Giesecke mot at man ikke bør dra utenlands akkurat nå. Til Svenska Dagbladet sier...

Krydderurten koriander – elsk eller hat?

Koriander er en aromatisk krydderurt der både bladene og frøene kan brukes som krydder. Den er svært smaksrik og brukes spesielt mye i sør-østasiatiske...

Nå har Koronaviruset nådd Norge – dette må du passe på

Nå har Koronaviruset nådd Norge. En kvinne i Tromsø er smittet. Det er Folkehelseinstituttet og Tromsø kommune som onsdag kveld melder dette. Folkehelseinstituttet (FHI) holdt...