torsdag, februar 20, 2020
Historier fra livet 11-åringene sendte brev til kongen og fristet med torsketunge...

11-åringene sendte brev til kongen og fristet med torsketunge hvis han reddet skolen deres

-

Da tvillingene Karl og Kornelius Junge Hansen (11) fikk høre at skolen deres kanskje skulle legges ned, ble de så fortvilet at de sendte et brev til selveste Kong Harald.

«Vi hadde alle blitt veldig lei oss hvis skolen hadde blitt lagt ned. Vi håper kongen kan hjelpe oss med å bevare skolen vår, det er veldig viktig for oss», sier Kornelius til NRK.

Tvillingene bor i Oldervik utenfor Tromsø, og går på Skittenelv skole. Skolen har 25 elever og fire lærere. Skolen har flere ganger blitt truet med nedleggelse.

Foto: Privat

– Vi blir utrygge

I brevet til kongen, skriver guttene følgende:

«Kjære Kong Harald:) Beklager at vi er nødt til å kontakte deg, men et stort hjertesukk……..vi er to tvillinggutter på 11 år som bor i bygda Oldervik i Tromsø kommune ca. 4,5 mil fra Tromsø sentrum. Vi går på Skittenelv skole som ligger ca. 2,5 mil fra Tromsø sentrum, en kjempe trygg og fin skole.

Med skog, fjæra og skiløyper rett utenfor døra. I løpet av vårt 6-årige skoleliv har det kommet mange trusler om å legge ned skolen vår eller å flytte noen av trinnene til skoler flere mil unna. Disse truslene gjør oss utrygge for vi ønsker og beholde vår fine skole. Vi ønsker å gå på en skole som er midt i naturen og ikke på en byskole med asfalt over alt.»

– Skal vi sove hos ordføreren?

Guttene skriver videre:

«Det er ikke rettferdig at vi som barn skal leve i denne usikkerheten som de som bestemmer skaper. Det er imot det FNs barnekonvensjon sier at vi har rett til. Hvis vi må bytte skole må vi kjøre gjennom flere lange rasfarlige områder og vi kan risikere å bli stående alene igjen på galesiden av områdene slik at vi ikke kommer oss hjem.

Hvem skal vi være hos da? Skal vi sove hos ordføreren eller? I tillegg kan vi ikke gjøre det vi liker alle best, skjære torsketunger. Så kjære Konge kan du hjelpe oss å bevare skolen vår, hjelpe oss å få politikerne å forstå at barn ikke skal leve med slike trusler. Det er ingen av politikerne som spør oss og forstår hvordan dette er for oss.»

Inviterer kongen på omvisning

Avslutningsvis inviterer guttene kongen til å bli med på torsketungeskjæring.

«Om du har tid kan du komme å få se vår fine skole, da kan vi også ta deg med på torsketungeskjæring. Håper du tar deg tid til å se på saken. Du kan sikkert kontakte FAU leder på skolen vår om du vil vite mer. Han heter Bjørn. Hjertelig hilsen Karl og Kornelius Junge Hansen.»

Kommunikasjonsrådgiver ved Slottet, Simen Løvberg Sund, bekrefter overfor NRK at de har mottatt e-posten, og lover å sende den videre til kongen.

LES OGSÅMagnus (7) hadde et viktig spørsmål til Kong Harald – svaret til kongen hylles av tusener

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Med hjelp av to epler lærte denne læreren elevene sine noe om mobbing

Mobbing er et stort problem som vi dessverre ikke har klart å få bukt med i Norges land. Vi vet at rundt 63.000 barn...

Martin fikk sjokk da han oppdaget hvor stor skade snusen hadde gjort – ønsker å advare andre

47-år gamle Martin Sandqvist fikk sjokk da Nittedal tannklinikk avdekket store skader i munnen hans. Martin har brukt snust hver eneste dag de siste 30...

Brukte mobil mens han kjørte og tok livet av tre barn – Nå ønsker familien at du skal se videoen

Alt for mange mennesker bruker mobiltelefonen mens de kjører. Og alt for mange må betale med livet sitt som følge av dette. Visste du at...