Da prisen for «årets beste dokusåpe» skulle deles ut i Grieghallen lørdag kveld var NRKs sukess-serie «113» den store favoritten til å vinne, og slik ble det. 

– Det var veldig gøy. Jeg følte at vi hadde gode konkurrenter, og det var en veldig sterk konkurranse i den kategorien. Jeg er overrasket og veldig glad, selvfølgelig, sier programsjef i NRK, Tone Lein ifølge iTromsø.

Millioner av seere

Serien har i snitt har hatt over en million seere hver episode. En av hovedpersonene i serien, Charles Aune-Lundberg, forklarer til iTromsø at han tror folk har satt pris på å bli bedre informert om hvordan nødetaten jobber.

– Jeg tenker at prisen er vel en understrekning av det programmet har truffet en større del av befolkningen. Det har juryen sett, og det er vi veldig glad for. Vi som jobber i tjenesten har, sammen med pasientene, fått til denne folkeopplysningen som jeg tenker serien har blitt. Om en tjeneste som ellers er svært taushetsbelagt, sier han til avisen.

Ny sesong 

Allerede før gullruten gikk av stabelen ble det annonsert at serien kommer med en ny sesong. Innspillingene til neste sesong starter allerede til høsten og planlagt premiere høsten er 2020.

LES OGSÅ
AUF vil avskaffe monarkiet

Programsjef Tone Lein kommer i den forbindelse med noen avsløringer om den nye sesongen.

Neste kapittel kommer nemlig ikke til å bli akkurat som årets sesong.

– Det kan hende vi kommer til å være litt andre steder og at vi kommer til å få se litt andre typer hendelser, forteller hun ifølge NRK. Samtidig utelukker hun ikke at vi får treffe igjen noen av hovedpersonene fra første sesong.

Deler prisen 

Så mens vi bare kan glede oss til en ny sesong er det nå tid for å hylle og takke gjengen som produserte en fantastisk serie. Overlege Mads Gilbert som har vært en av hovedpersonene i serien forteller til iTromsø at det er på sin plass å dele prisen.

– Serien er et manifest over et verdisyn som vi på UNN ønsker å representere. Prisen er til hele UNN-familien, både de i distriktene, legevaktene, legevaktsykepleierne. Til alle de på UNN Harstad, Narvik, Tromsø og Longyearbyen, som yter sitt beste dag ut og dag inn. Det arbeidet er ofte ikke så synlig for publikum, sier han.

Vi gratulerer «113» så mye med en velfortjent pris! Trykk gjerne på deleknappen og send dine gratulasjoner du også! 

LES OGSÅ
På denne kinoen er setene byttet ut med dobbeltsenger