Historier fra livet Levende dyr blir farget til påske. Dette må stoppes!

Levende dyr blir farget til påske. Dette må stoppes!

-

- Reklame -

Forrige påske la Middle East Animal Fundation ut etbilde på Facebook. På bildet kan du se tre kaniner som er farget i sterke og mulig giftige farger. Kaninene er «pyntet» for å selges som presanger på et marked i de forente arabiske emirater. Veterinær Piotr Jaworski ble rystet over det han så.

«Disse dyrene kjøpes for moro skyld av mennesker som ikke bryr seg om hvordan dyrene har det. Enda verre: De kjøpes til barn, og hvilket budskap gir det til barna?», Skrev organisasjonen på sin Facebooksidea.

Dyr er ikke leketøy. Nå er påsken her igjen og dette dyreplageriet fortsetter. Fargede fjær, påskeharer og kyllinger hører så klart til i påsken. Mal gjerne egg i glade farger, men å farge levende dyr og selge de som en leke til barn, da har man gått for langt.

Facebook

Dessverre forekommer slik farging flere plasser i verden. Ifølge ASPCA farges flere tusentalls kyllinger hver påske i USA. De selges så til barn som etter en liten stund går lei.

Shutterstock

Hvordan farges så disse kyllingene? Man spruter et fargestoff inn i egget rett før det skal klekkes, og dermed har kyllingen farge når den kommer ut av egget.

Selv om farges skulle være ufarlig, så er det på ingen måte riktig å farge dyr. Kyllinger og kaniner skal ikke behandles som en leke, og det er ikke naturlig at dyr er lilla, blå eller grønne.

Shutterstock

Heldigvis er det nå begynt å bli forbudt å farge dyr i flere delstater i USA og det finnes organisasjoner som tar seg av de fargede kyllingene når folk ikke lenger vil ha dem. Her kan du se en film laget av en slik organisasjon.

Del gjerne videre artikkelen hvis du er enig i at dette er GALT!

-Reklame-
Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Kattepusen ville være med på flybussen: – Den så så snill ut

Da bussjåfør Helge Madsen åpnet dørene på bussen, reiste kattepusen seg fra busskuret, og gikk rolig inn i bussen. "Den...

Dette blide paret ser så lykkelig ut, men vent til du ser hele bildet

For noen år siden feiret paret sin første bryllupsdag. De hadde hyret inn en profesjonell fotograf til å ta bilder av seg. Resultatet kan du se under. Dette bildet var ikke et planlagt bilde

Kohts nye video: «Tusen takk til norsk helsevesen!»

I januar kom nyheten at Christine Koht er rammet av kreft. Det nærmer seg et år på sykehus for...

Han ble mobbet for vekten sin. Så gikk han ned 84 kilo. Se hvordan han ser ut nå

Ethan Taylor har vært stor så lenge han kan huske. Han ble mobbet på skolen. Da han begynte å...

Bjørn Einar Romøren får strålebehandling i Tyskland: – Skal stråle livskiten ut av det som er igjen

Bjørn Einar Romøren (38) er i Tyskland for å få strålebehandling mot kreften. Den tidligere skihopperen er veldig positiv...

Hun var anti-fyllekjøring-kampanjens ansikt utad. Nå er hun død

Jacqui Saburido fra Austin i Texas var var bare 20 år gammel da hun og fire venninner ble påkjørt...