Forsiden Historier fra livet Levende dyr blir farget til påske. Dette må stoppes!

Levende dyr blir farget til påske. Dette må stoppes!

Forrige påske la Middle East Animal Fundation ut etbilde på Facebook. På bildet kan du se tre kaniner som er farget i sterke og mulig giftige farger. Kaninene er «pyntet» for å selges som presanger på et marked i de forente arabiske emirater. Veterinær Piotr Jaworski ble rystet over det han så.

«Disse dyrene kjøpes for moro skyld av mennesker som ikke bryr seg om hvordan dyrene har det. Enda verre: De kjøpes til barn, og hvilket budskap gir det til barna?», Skrev organisasjonen på sin Facebooksidea.

Dyr er ikke leketøy. Nå er påsken her igjen og dette dyreplageriet fortsetter. Fargede fjær, påskeharer og kyllinger hører så klart til i påsken. Mal gjerne egg i glade farger, men å farge levende dyr og selge de som en leke til barn, da har man gått for langt.

Reklame

Facebook

Dessverre forekommer slik farging flere plasser i verden. Ifølge ASPCA farges flere tusentalls kyllinger hver påske i USA. De selges så til barn som etter en liten stund går lei.

Shutterstock

Hvordan farges så disse kyllingene? Man spruter et fargestoff inn i egget rett før det skal klekkes, og dermed har kyllingen farge når den kommer ut av egget.

Selv om farges skulle være ufarlig, så er det på ingen måte riktig å farge dyr. Kyllinger og kaniner skal ikke behandles som en leke, og det er ikke naturlig at dyr er lilla, blå eller grønne.

LES OGSÅ
Den lille piken Batya (1) hetses på nettet - på grunn av utseendet

Shutterstock

Heldigvis er det nå begynt å bli forbudt å farge dyr i flere delstater i USA og det finnes organisasjoner som tar seg av de fargede kyllingene når folk ikke lenger vil ha dem. Her kan du se en film laget av en slik organisasjon.

Del gjerne videre artikkelen hvis du er enig i at dette er GALT!

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT