onsdag, juli 8, 2020

Levende dyr blir farget til påske. Dette må stoppes!

Mest lest nå

Slik blir du kvitt vorter i løpet av 2 dager

Gamle kjerringråd kan være så mangt, men noen kjerringråd har uten tvil noe for seg. Kjerringråd ble brukt veldig mye før i tiden, mens...

Forrige påske la Middle East Animal Fundation ut etbilde på Facebook. På bildet kan du se tre kaniner som er farget i sterke og mulig giftige farger. Kaninene er «pyntet» for å selges som presanger på et marked i de forente arabiske emirater. Veterinær Piotr Jaworski ble rystet over det han så.

«Disse dyrene kjøpes for moro skyld av mennesker som ikke bryr seg om hvordan dyrene har det. Enda verre: De kjøpes til barn, og hvilket budskap gir det til barna?», Skrev organisasjonen på sin Facebooksidea.

Dyr er ikke leketøy. Nå er påsken her igjen og dette dyreplageriet fortsetter. Fargede fjær, påskeharer og kyllinger hører så klart til i påsken. Mal gjerne egg i glade farger, men å farge levende dyr og selge de som en leke til barn, da har man gått for langt.


Facebook

Dessverre forekommer slik farging flere plasser i verden. Ifølge ASPCA farges flere tusentalls kyllinger hver påske i USA. De selges så til barn som etter en liten stund går lei.

Shutterstock

Hvordan farges så disse kyllingene? Man spruter et fargestoff inn i egget rett før det skal klekkes, og dermed har kyllingen farge når den kommer ut av egget.

Selv om farges skulle være ufarlig, så er det på ingen måte riktig å farge dyr. Kyllinger og kaniner skal ikke behandles som en leke, og det er ikke naturlig at dyr er lilla, blå eller grønne.

Shutterstock

Heldigvis er det nå begynt å bli forbudt å farge dyr i flere delstater i USA og det finnes organisasjoner som tar seg av de fargede kyllingene når folk ikke lenger vil ha dem. Her kan du se en film laget av en slik organisasjon.

Del gjerne videre artikkelen hvis du er enig i at dette er GALT!

130,124FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter