lørdag, juli 11, 2020

12-år gammel gutt bærer bestevennen til og fra skolen hver dag

Mest lest nå

Zhang har en sjelden muskelsykdom, som gjør at han ikke kan gå. Men takket være bestevennen Xu, han han fortsatt gå på skolen.

Xu Bingyang og Zhang Ze bor i Meishan i Kina, og går på Hebazi Town Central Primary School. Zhang fikk diagnosen myasthenia gravis da han var fire år gammel. Myasthenia er en autoimmun muskelsykdom, som angriper visse muskler i kroppen. Hos Zhang har sykdommen angrepet musklene i beina, slik at han ikke kan gå selv. Det skriver Daily Mail.

Heldigvis har Zhang en bestevenn, Xu. Xu har båret Zhang på ryggen til og fra skolen helt siden de møttes for første gang i første klasse. Xu bærer han også rundt på skolen, når de skal skifte klasserom, og han hjelper han på toalettet.


Min beste venn

På spørsmål om Xu syns det er tungt å bære rundt på bestevennen hele dagen, svarer han at han bare syns det er hyggelig å kunne hjelpe.

«Jeg  veier over 40 kilo, mens Zhang Ze bare veier 25 kilo, så det går helt fint for meg å bære han», sier Xu til Sichuan Online.

Zhang roser vennen sin, og sier han ikke kan takke ham nok.

«Xu Bingyang er min beste venn. Han studerer sammen med meg hver dag, han prater med meg og leker med meg. Jeg takker ham for at han passer på meg hver dag», sier Zhang.

Min plikt å hjelpe

Xu sier til Economic Channel at han ser på det som sin plikt å hjelpe.

«Jeg er større enn ham. Jeg tenkte at hvis jeg ikke hjelpen ham, kommer ingen andre til å gjøre det heller.»

Og når Xu blir stor, er hans største ønske å få fortsette å jobbe med å hjelpe andre. Han ønsker også å jobbe frivillig for folk i samfunnet.

For en god venn! Alle burde hatt en venn som Xu. Se videoen med de to bestevennene her:

LES OGSÅ: Morens bilde av eksen og kjæresten med barna, går verden rundt

130,140FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter