Forsiden Historier fra livet 12-år gammel gutt bærer bestevennen til og fra skolen hver dag

12-år gammel gutt bærer bestevennen til og fra skolen hver dag

Zhang har en sjelden muskelsykdom, som gjør at han ikke kan gå. Men takket være bestevennen Xu, han han fortsatt gå på skolen.

Xu Bingyang og Zhang Ze bor i Meishan i Kina, og går på Hebazi Town Central Primary School. Zhang fikk diagnosen myasthenia gravis da han var fire år gammel. Myasthenia er en autoimmun muskelsykdom, som angriper visse muskler i kroppen. Hos Zhang har sykdommen angrepet musklene i beina, slik at han ikke kan gå selv. Det skriver Daily Mail.

Heldigvis har Zhang en bestevenn, Xu. Xu har båret Zhang på ryggen til og fra skolen helt siden de møttes for første gang i første klasse. Xu bærer han også rundt på skolen, når de skal skifte klasserom, og han hjelper han på toalettet.

Min beste venn

På spørsmål om Xu syns det er tungt å bære rundt på bestevennen hele dagen, svarer han at han bare syns det er hyggelig å kunne hjelpe.

«Jeg  veier over 40 kilo, mens Zhang Ze bare veier 25 kilo, så det går helt fint for meg å bære han», sier Xu til Sichuan Online.

LES OGSÅ
Rachel (29) fikk injisert fillers i leppene - nå viser hun verden hvor galt det kan gå
LES OGSÅ
Kvinne våkner opp fra koma og finner ut at hun er gravid – vet ikke hvem faren er

Zhang roser vennen sin, og sier han ikke kan takke ham nok.

«Xu Bingyang er min beste venn. Han studerer sammen med meg hver dag, han prater med meg og leker med meg. Jeg takker ham for at han passer på meg hver dag», sier Zhang.

Min plikt å hjelpe

Xu sier til Economic Channel at han ser på det som sin plikt å hjelpe.

«Jeg er større enn ham. Jeg tenkte at hvis jeg ikke hjelpen ham, kommer ingen andre til å gjøre det heller.»

Og når Xu blir stor, er hans største ønske å få fortsette å jobbe med å hjelpe andre. Han ønsker også å jobbe frivillig for folk i samfunnet.

For en god venn! Alle burde hatt en venn som Xu. Se videoen med de to bestevennene her:h

Marte Frimand
Marte er utdannet journalist med lang erfaring. Hun har tidligere blitt kåret til årets gullpenn under Vixen Blogg Awards for bloggen Casa Kaos.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet