fredag, oktober 23, 2020

12-år gammel jente kjemper for livet i respirator

Mest lest nå

12-år gamle Emma fikk påvist koronavirus 15 mars. Nå kjemper hun for livet. 

Jenta som foreløbig bare omtales som «Emma» har ingen underliggende sykdommer, og har ikke vært på utenlandsreise den siste tiden.

CNN melder at amerikanske Emma nå ligger i respirator på barnesykehuset i Atlanta.


– Pasienten er nå i isolasjon. Vi kan ikke gi mer spesifikke opplysninger på dette tidspunktet, sier Jessica Pope som er talsperson for sykehuset.

Barn rammes sjelden hardt

Det har en rekke ganger blitt påpekt at barn sjelden rammes hardt av koronaviruset. Men de kan fremdeles være smittebærere. Ifølge CNN er det bare en person under 20 år som har dødd av viruset i Kina. Ingen barn under 10 år har så langt mistet livet.

Et familiemedlem av Emma forteller til CNN at familien har godkjent at historien hennes blir fortalt. De ønsker å vise at selv om sjansene er små, så kan også barn bli alvorlig syke.

– Jeg har selv fått se hvor farlig viruset kan være. Alle sier hele tiden at det ikke påvirker barn, men her ligger en 12-åring å kjemper for livet. Folk er nødt til å holde avstand til andre mennesker. Ta vare på barna og ta dette seriøst, sier jentas onkel til den amerikanske avisen.

Han har også publisert et innlegg på Facebook hvor han skriver:

«Mine brødre og venner. Jeg har dårlige nyheter. Min niese har fått koronaviruset. Min søster ber om at dere ber for familien vår, deres og resten av verden. Det har angrepet Emma og de har ingen annen løsningen enn å bekjempe symptomene etterhvert som de oppstår.»

Spres fort i USA

Koronaviruset har de siste dagene spredd seg med rekordfart i USA. Spesielt rammet er New York.

Mandag morgen rapporteres det at minst 33.000 amerikanere er bekreftet smittet gjennom testing. 428 har så langt mistet livet. Dette ifølge New York Times.

I Norge er nå 174 mennesker innlagt på sykehus som følge av koronavirus. 32 ligger i respirator, mens 2415 mennesker bekreftet smittet. Dette viser tall fra VG.

LES OGSÅ90 år gammel dame med koronasmitte – Bringer håp gjennom mirakuløs bedring

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter