onsdag, juli 15, 2020

12 år gammel pike finner opp en bamse som beroliger innlagte barn på sykehus

Mest lest nå

Selv om sykehus er der nettopp for vårt eget beste, er det få ting som er så skremmende og skummelt for et barn som å bli innlagt på et. Masse fremmede mennesker i hvite frakker, lange korridorer, andre – og ukjente – syke mennesker, og ikke minst en lang rekke apparater og maskiner og medisiner en liten tass kanskje ikke forstår så mye av.

Slik var det også i begynnelsen for 12 år gamle Ella Cusano fra Connecticut, USA, som allerede som sjuåring fikk fastslått hun led av en svært alvorlig autoimmun sykdom som gjorde at hun regelmessig måtte innlegges for behandling på sykehus.

Foto: Medi Teddi


Sykehus er skummelt

Noe av det mest skremmende Ella opplevde på sykehuset i begynnelsen var alle nålene og det å skulle stikkes. Spesielt den intravenøse behandlingen var traumatisk, og bare synet av væskeposen var nok til hun fikk angstanfall. Det skriver CBS News.

Etterhvert ble hun så vant til behandlingen som hun nå kunne bli, og begynte så smått å legge merke til at nettopp det å være redd for intravenøs behandling var hun ikke alene om. Etter å ha tenkt og grunnet lenge og vel, kom den unge jenta opp med en idé som er minst like genial som den er enkel.

Foto: Medi Teddi

Medi Teddy

Hun fikk tak i et stykke tøy, en saks og litt stofflim, og ikke lenge etter så prototypen ved navn «Medi Teddy» dagens lys. En slags teddybjørn spesielt laget for så skjule den intravenøse væskebeholderen – og det helt uten å være til hinder for sykepleiere og leger som trenger tilgang til dem.

Les også: Jentene ble bestevenner på sykehuset da de kjempet mot kreft. To år senere gjenforenes de

Bamsen monteres enkelt utenpå beholderen og bruker stativets egne festeanordninger for å henge på plass. Dermed gjemmes alt det skumle bort, samtidig som det enkelt kan kommes til via en åpning bak på ryggen av bamsen. Så enkelt – så genialt.

Foto: Medi Teddi

Men historien stopper ikke der. Personalet på sykehuset har omfavnet idéen med stor glede, og alle de andre barna på sykehuset har nå fått hver sin.

Nå arbeides det med å ta patent på idéen og starte en innsamling så det kan produseres flere som er tenkt å deles ut på andre sykehus over hele USA.

Tenk at noe så enkelt kan spre så mye glede og gjøre sykehusoppholdet så mye bedre. Hvorfor har ingen tenkt på det før? Del artikkelen hvis du også mener Ella er genial som kom på dette.

130,162FansLik
1,479FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter