torsdag, juni 4, 2020

12-åring bygde skole i hagen for å hjelpe andre barn med skolegangen

Mest lest nå

Vi er heldige som bor i en del av verden hvor samfunnet sørger for at de fleste har det bra, være seg eldreomsorg eller skole. Slik er det imidlertid ikke alle andre steder, og enkelte steder i verden er det faktisk slik at man selv må ta grep hvis noe skal gjøres.

Denne historien handler om et barn som tok et slikt grep, og gjorde noe helt spesielt for sine medmennesker, og jevnaldrende barn i nærmiljøet.


Ettersom det ikke fantes noen muligheter for de andre barna i nærmiljøet å komme i skole, bygde han like gjerne sin egen hjemme i bakgården sin!

Hans navn er Nicanor, han er 12 år og lever i argentinske San Juan.

Avisen La Capital har fortalt hvordan gutten en dag fikk en idé om å hjelpe andre barn med studiene. Han bestemte seg like gjerne for å starte en skole på egenhånd – hjemme i hagen!

Med litt hjelp fra sin mormor Ramona, bygde Nicanor en liten skole med alt som hører til. Tavle, bøker, skolebenk, førstehjelpsutstyr, ja til og med en liten klokke til å ringe inn til time kom på plass.

Og som tradisjonene er i argentinske skoler, synger barna også nasjonalsanger før skoledagen setter i gang for fullt.

Nicanor står selv for undervisningen, og det han lærer bort er det samme som han selv lærer i sin skole. Derfor gjør han sitt ytterste for å få med seg alle skoletimene sine, selv om det betyr han må sykle i 45 minutter for å komme dit.

Nicanor har også allerede fått andre studenter med til å hjelpe seg – helt frivillig!

Sammen gjør de sitt beste for å forbedre kvaliteten på undervisningen i 12-åringens lille skole.

Nicanor forteller at han er stolt over den lille skolen. Det er mormoren hans også. Hun håper med hele sitt hjerte at hun vil ha råd til å betale for barnebarnets studier.

Du kan se et videoklipp fra den lille skolen nedenfor:

129,786FansLik
1,366FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter