mandag, november 23, 2020

12-åring døde av korona: – Vi vet ikke hvorfor det gikk galt

Mest lest nå

Carolyn ble gravid etter IVF. Men så ringte legen med sjokkbeskjeden

Carolyn Savage og mannen Sean hadde prøvd å få barn i mange år. De ble overlykkelige da de endelig lykkes ved hjelp av prøverørsmetoden....

Den 12 år gamle jenta bodde i Belgia. Hun er den yngste som har dødd av koronaviruset i landet.

– Barnet ble plutselig dårligere etter tre dager med feber, sier virolog Steven Van Gucht til avisa De Standaard, ifølge Dagbladet.

– Dette påvirker oss veldig, som lege, forelder og menneske. Det minner oss på at folk i alle aldrer, fra ti år til de eldste, kan få komplikasjoner. Det er viktig å formidle at dette er sjeldent blant unge mennesker. Dette er ikke regelen. Vi vet ikke hvorfor det gikk galt, og det er viktig at dette blir undersøkt, sier Van Gucht.


Kjenner ikke til jentas helsetilstand

I Belgia har så langt 705 personer dødd av korona. Over 12.000 er bekreftet smittet. 98 personer har dødd, bare det siste døgnet. Blant dem den 12 år gamle jenta.

Det har ikke blitt offentliggjort noen ytterligere detaljer om helsetilstanden til den tolv år gamle jenta, og det er ikke kjent om hun hadde noen underliggende sykdom.

16-åring døde i Frankrike

Forrige uke døde 16 år gamle Julie fra Frankrike. Hun var en frisk jente uten underliggende sykdommer.

– Vi må slutte å tro at dette viruset kun rammer eldre. Ingen er uovervinnelige mot dette, sier søsteren til den franske avisen La Parisien. Det skriver TV 2.

Julie ble lagt inn på et sykehus i Essonne, men ble i løpet av natten overført til et sykehus i Paris. Der ble hun lagt i respirator, men Julies lunger sviktet. Natt til onsdag forrige uke, døde hun.

Unge kan også bli rammet

Det er ikke vanlig at unge, friske personer dør av korona. Likevel forteller flere eksperter, at unge og friske også kan bli hardt rammet av viruset.

– Vi ser at det, en sjelden gang, også er alvorlige forløp ved for eksempel influensa, som dessverre også ender med dødsfall hos unge og friske personer. Men det er ikke så ofte som hos eldre. Men forskjellen ved en så stor pandemi som vi har nå, er at svært mange kan bli syke samtidig og da er det også flere unge som blir både syke og alvorlig syke, sa overlege ved Folkehelseinstituttet Are Berg til TV 2.

LES OGSÅ: Spedbarn omkom etter å ha testet positivt for Koronaviruset

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter