Hjem Nyheter 12-åringen hoppet på trampolinen med venner – plutselig sto livet i fare

12-åringen hoppet på trampolinen med venner – plutselig sto livet i fare

Del
X

Jamie Quinlan hadde englevakt da han hoppet på trampolinen i hagen. En stålfjær løsnet og spiddet han i ryggen.

«Fjæren løsnet plutselig, midt i et hopp, og føk gjennom luften «som en kule», forteller Jamie til SWNS TV. Fjæren gikk rett gjennom T-skjorten hans, og inn i ryggen.

Heldigvis kom Jamie fra ulykken uten varige men.

Fikk panikk

Jamie forteller til SWSN TV hva som skjedde:

«Jeg og vennene mine hoppet på trampolinen, og jeg var ganske dum, for jeg sa til dem: «Hva om vi alle hopper samtidig», sier den unge gutten.

«Så gjorde vi det. Og så kjente jeg noe virkelig rart i ryggen, og det viste seg å være en fjær», sier han videre, og fortsetter:

«Jeg fikk skikkelig panikk, for jeg skjønte ikke hva det var. Og vennene mine så på meg i sjokk, som om jeg var et monster, eller noe. De ropte på foreldrene, og jeg løp av trampolinen og satt meg på trappa, for jeg hadde veldig vondt. For den var så tung, og den dro i huden min. Jeg var veldig forvirret, og trodde jeg skulle dø. Jeg ville bare at foreldrene mine skulle komme.»

Jamie ble hentet av en ambulanse og kjørt til sykehuset. Kirurger fjernet fjæren, og det viste seg at den gikk hele seks centimeter inn i ryggen hans. Hadde fjæren truffet noen centimeter til høyre, hadde den truffet ryggraden hans. Da hadde utfallet mest sannsynlig blitt helt annerledes.

Jamies far, Ian Quinlan er tydelig preget etter ulykken.

LES OGSÅEtter tragisk ulykke advarer mor om hvor farlig trampoliner kan være for småbarn

«Man kan ikke passe på barna sine hvert eneste sekund av dagen. Man kan bare ikke gjøre det», sier han.

«Det tar bare ett sekund for noe sånt å skje. I dette tilfellet var vi veldig, veldig heldige. Det kunne ha endt helt annerledes, hvis han hadde fått den et annet sted, i nakken eller i hodet. Men heldigvis gikk den inn i ryggen, hvilket er ille nok», sier han.

Sjekk trampolinen regelmessig

Nå er våren her og svært mange småbarnsforeldre finner frem trampolinen igjen. For å unngå ulykker som denne artikkelen omtaler er det viktig å gjennomgå og sjekke trampolinen regelmessig.

– Det er viktig med det jevne ettersynet, som bør være hele tiden, sier Sverre Lundh Limtun, avdelingsleder ved Enhet for forbrukersikkerhet hos Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) til Din Side.

Han forteller videre om hva som er det viktigste man gjør når man går over trampolinen:

– Sjekk sikkerhetsnettet, innfestinger og borrelåser.

– Du bør sjekke duken, og se etter slitasje på duk, det er viktig å følge med på. Fjærene bør sjekkes jevnlig, og skiftes om de er slitt, det er kjempeviktig, sier han.

Her kan du se nyhetsinnslaget der far og sønn forteller om ulykken:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com