lørdag, juni 12, 2021

12-åringen kan slå rekorden Magnus Carlssen misset

Mest lest nå

12 år gamle Abhumanyu Mishra fra USA ligger an til å bli stormester i sjakk. Om gutten fra New Jersey i USA klarer det før 5. september, blir han tidenes yngste stormester i sjakk.

– Målet mitt er å dominere sjakkverden som Magnus har gjort, skriver gutten med kallenavnet Abhi i en epost til Aftenposten som har et intervju med det unge sjakktalentet i papiravisen sin den 16. mai.


Abhi Mishra (12) har Magnus Carlssen som forbilde

Mishra begynte å spille sjakk allerede før han var tre år gammel, og som femåring konkurrerte han i nasjonale turneringer i USA.

Som tiåring ble gutten tidenes yngste med tittelen Internasjonal Mester (IM). Men målet hans er å slå Sergej Karjakins stormester-rekord. Karjakin var 12 år, 7 måneder og 0 dager da han ble tidenes yngste stormester. Dersom Abhi klarer å få den prestisjetunge tittelen før 5. september har han nådd målet sitt.

Magnus Carlssen var 13 år 4 måneder og 27 dager da han ble stormester. Han var ifølge Wikipedia da den nest yngste gjennom tidene som hadde fått denne tittelen. Og Carlssen som har vært verdens beste sjakkspiller i et tiår er helt klart et stort forbilde for Abhi.

– Han er den største inspirasjonen til å jobbe hardt, mest på grunn av hans dominerende spillestil, skriver det 12 år gamle sjakktalentet til Aftenposten.

Selv om Mishra ennå er ganske ukjent utenfor sjakkverden, får 12-åringen mye oppmerksomt blant sjakk-kollegene sine. Samtidig har mange unge talenter fått erfare at veien fra talent til verdensmester er beinhard.

Mens Mahdi begynte å flytte brikker på sjakkbrettet allerede før han fylte tre, var det avanserte puslespill og lego som fanget Magnus’ interesse frem til han som femårng ble introdusert av sjakk. Det var pappa Carlssen, som selv er en habil sjakkspiller, som begynte å spille med sønnen.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter