Hjem Dyr 12 grunner til at alle barn burde få vokse opp sammen med en hund

12 grunner til at alle barn burde få vokse opp sammen med en hund

Ønsker du at barnet ditt skal få bedre helse, sterkere psyke, bedre selvtillit og leve lengre? Da er kanskje en hund svaret.

Her skal du få 12 svært gode grunnene til at enhver barnefamilie burde vurdere å få seg en hund. Og det er vanskelig å argumentere mot noen av dem.

OBS: Når vi skriver «enhver barnefamilie» tenker vi selvfølgelig på de familiene som faktisk har nok tid og ork til å få seg en hund. For det krever mye å oppdra og gi en hund alt den trenger av fysisk og psykisk trening, så vel som kos og nærhet.

1. Babyer som lever med hunder er mindre syke enn andre babyer.

En studie ved Kuopio Universitetssykehus i Finland viste at babyer og småbarn som tilbrakte sitt første leveår i familier med hunder hadde en tredjedels større sjanse for å unngå luftveissykdommer og -infeksjoner enn babyer som vokste opp i familier som ikke hadde hunder. Dette kan skyldes at nærheten med hunder, utsetter barna for flere bakterier enn vanlig, noe som på sikt styrker immunforsvaret.

Barn kan bli mindre syk av å vokse opp med hund.

2. Kjæledyr er en stor hjelp når barn skal lære seg å lese.

Barn som er i ferd med å lære seg å lese, blir ofte sjenert, nervøs og litt tilbaketrukket når de blir bedt om å lese høyt foran andre mennesker. Men disse trekkene viser de ikke når de blir bedt om å lese foran dyr. Så for et barn, vil å bedrive høytlesning foran en hund være en perfekt måte å trene på.

3. Barn som vokser opp med hunder får mindre allergi og astma

I følge en studie publisert i Clinical & Experimental Allergy, har forskere funnet ut at barn som vokste opp med hunder, hadde halvparten så stor sjanse til å utvikle allergier og astma når de ble voksne, som bar som ikke vokste opp med hunder.

Barn som vokser opp med hund har mindre sjanse for å få allergier.

4. Personer som har hund har færre hjerteproblemer enn andre.

Å ha en hund i familien kan føre til forbedret hjertetilstand. Å ha en hund i familien kan senke stressnivå, blodtrykk og hjerterytme – noe som igjen fører til at man har en større sjanse for å leve lengre.

5. Barn som har hunder får mer trim

Denne er selvsagt ganske så naturlig, men vel verdt å nevne for det. Barn som har hunder i sin familie, vil ofte tilbringe mer tid ute og i fysisk aktivitet enn andre. I tillegg så må selvsagt hunden også luftes, og bare der har man en fin liten trimrunde. Alt dette vil føre til at du får barn som er i bedre form, og mer vant til å leve en sunnere livsstil.

6. Hunder hjelper barn med autisme til å senke stressnivået

I følge en studie utført ved Universitetet i Montreal, så senkes stressnivået hos barn med autisme dramatisk når de bor sammen med en trent hjelpehund. I tillegg fant man også i den samme studien at det var en drastisk nedgang i antall problemer knyttet til utagering.

Barn kan få en rekke fordeler av å vokse opp med hund.

7. En hund i familien knytter søsken tettere sammen

Har man en hund i familien kan dette få brødre og søstre til å knytte tettere bånd med hverandre. Dette grunnet den felles interessen for og kjærligheten til familiens hund. Gjennom alt fra delt ansvar for hunden til felles lek, er dette med å bringe søsknene tettere sammen.

8. Barn som er allergiske mot hunder, men fortsatt lever sammen med dem, er mindre utsatt for å utvikle eksem

I følge en studie fra Universitetet i Cincinnati har barn som er allergiske mot hunder, men fortsatt lever sammen med dem, fire ganger så lav risiko for å utvikle eksem.

9. Hunder kan hjelpe barn med å lære seg viktige sosiale egenskaper

Å vokse opp med hunder har vist seg å være en god hjelp for barn på veien mot å lære seg viktige sosiale egenskaper som impulskontroll og empati, og har enda til vist seg å gi barna bedre selvtillit.

10. Barna får vokse opp med en lekekamerat som alltid er der for dem

Hunder er alltid glad for å se at du kommer hjem, og de krever ingenting tilbake for sin grenseløse kjærlighet. De vil alltid være der for barna dine, og er den perfekte lekekamerat – fordi de alltid vil leke.

En hund blir fort et trofast familiemedlem.

11. Barn som tar seg av hunder lærer seg raskere å ta ansvar

Å ha det daglige ansvaret for familiens kjæledyr er en smart måte for barn å lære seg både å ta ansvar og å være pålitelig. For barnet vil det å være ansvarlig for kjæledyret være noe å være stolt av – en ærefull jobb som krever kontinuerlig arbeidsinnsats og tålmodighet. Egenskaper som er svært lurt å tilegne seg som ung. 

12. Barn blir enda søtere når de er sammen med hunder.

Ok. Denne har vi ikke noen vitenskapelige bevis for. Men se nå selv her da 🙂

  1. hund

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com