fredag, september 25, 2020

– Snart er jeg borte for alltid. Men det er ok, så lenge noen leser dette

Mest lest nå

Kona synger en siste sang for sin døende ektemann. Se den sterke videoen

Bare tre dager før ektemannen, og faren til hennes fire barn, døde, sang Danielle «Amazing Grace» til ham. Danielle Gibsons ektemann, Tony, døde 30. januar...

Tenker du på at du kanskje vil angre på noe når din tid her nærmer seg slutten? Ting du burde sagt eller gjort, men som du ikke sa eller gjorde?

Jeg kom over dette innlegget for et par dager siden. Det skal være skrevet av en ung, kreftsyk mann på 24 år. Han har ikke lenge igjen.

Men han er ikke bitter. Han er ikke redd. For nå, når hans siste dager er her, har han funnet en mening med livet: Å be oss andre om å gjøre det beste vi kan med våre liv.


Jeg har tillatt meg å oversette teksten hans til norsk. Du kan lese den lenger ned.

Slipset

Jeg er bare 24 år gammel. Men jeg har allerede plukket ut mitt aller siste slips. Slipset jeg skal ha på meg i min egen begravelse om noen få måneder. Det passer ikke til dressen. Men det er perfekt for anledningen.

Kreftdiagnosen kom for sent. Jeg fikk ikke engang et vagt håp om et forlenget liv. Men jeg har innsett at det viktigste med døden er å sørge for at verden har blitt litt bedre når du forlater den, på grunn av ditt bidrag.

Min eksistens så langt, eller rettere mangelen på den, vil ikke bety noe fordi jeg har levd livet uten å gjøre noe betydningsfullt.

Før var det så mange forskjellige ting som opptok meg. Når jeg fant ut hvor lite tid jeg hadde igjen, ble det klart for meg hvilke ting som virkelig er viktige.

Så, når jeg skriver dette til deg, er grunnen egoistisk. Jeg vil livet mitt mening ved å dele det jeg har innsett med deg.

  • Ikke kast bort tiden på å arbeide med noe du ikke liker. Du kan ikke lykkes hvis du misliker det du gjør. Tålmodighet, lidenskap og engasjement kommer lettere når du elsker det du gjør.
  • Det er dumt å frykte andres mening. Frykt svekker og lammer deg. Lar du frykten ta overhånd, kan den vokse seg større og større. Til slutt er det ingen ting igjen av deg, bare et tomt skall. Lytt til din indre stemme. Følg den. Noen vil kanskje kalle deg gal. Men noen vil synes du er en legende!
  • Ta kontroll over livet ditt. Ta fullt ansvar for det som hender deg. Begrens de dårlige vanene. Prøv å leve et sunnere liv. Finn en fysisk aktivitet som du trives med. Og gjør det nå! La livet bli formet av avgjørelser du tok – ikke av dem du lot være å ta!
  • Verdsett menneskene rundt deg. Dine venner og din familie er en utømmelig kilde til styrke og kjærlighet. Derfor bør du aldri ta dem for gitt.

Det er vanskelig for meg å forklare hvor viktige disse enkle erkjennelsene er for meg. Men jeg håper at du vil lytte til en som vet hvor verdifull tid er.

Jeg er ikke opprørt. For mine siste dager har blitt meningsfulle. Men det er synd at jeg ikke får oppleve alle de kule tingene som kan skje i fremtiden. Og jeg håper at krigene i Ukraina og Syria vil ta slutt snart.

Vi er så opptatt av kroppens ytre at vi ikke ser at den ikke er mer enn en boks – en pakke som inneholder vår personlighet, tanker, overbevisning og intensjoner. Hvis det ikke finnes noe i boksen som kan endre verden, gjør det ingenting om den forsvinner. Jeg mener at vi alle har potensialet, men det krever også mye mot å innse det.

Du kan seile gjennom et liv skapt av tilfeldigheter og miste dag etter dag, time etter time. Eller, du kan kjempe for det du tror på og gjøre livet ditt til en flott historie.

Jeg håper du tar det rette valget.

Sett spor etter deg i denne verdenen! Lev et meningsfylt liv, uansett hva ordet meningsfylt betyr for deg. Stedet vi forlater er en vakker lekeplass hvor alt er mulig.

Vi er ikke her for alltid. Våre liv er små lysglimt på den vakre, lille planeten vår.

Så, nyt tiden din her med lidenskap. Sørg for å gjøre den interessant. Sørg for at den teller!

Takk!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter