Forsiden Historier fra livet - Snart er jeg borte for alltid. Men det er ok, så...

– Snart er jeg borte for alltid. Men det er ok, så lenge noen leser dette

Tenker du på at du kanskje vil angre på noe når din tid her nærmer seg slutten? Ting du burde sagt eller gjort, men som du ikke sa eller gjorde?

Jeg kom over dette innlegget for et par dager siden. Det skal være skrevet av en ung, kreftsyk mann på 24 år. Han har ikke lenge igjen.

Men han er ikke bitter. Han er ikke redd. For nå, når hans siste dager er her, har han funnet en mening med livet: Å be oss andre om å gjøre det beste vi kan med våre liv.

Jeg har tillatt meg å oversette teksten hans til norsk. Du kan lese den lenger ned.

Slipset

Jeg er bare 24 år gammel. Men jeg har allerede plukket ut mitt aller siste slips. Slipset jeg skal ha på meg i min egen begravelse om noen få måneder. Det passer ikke til dressen. Men det er perfekt for anledningen.

Kreftdiagnosen kom for sent. Jeg fikk ikke engang et vagt håp om et forlenget liv. Men jeg har innsett at det viktigste med døden er å sørge for at verden har blitt litt bedre når du forlater den, på grunn av ditt bidrag.

Min eksistens så langt, eller rettere mangelen på den, vil ikke bety noe fordi jeg har levd livet uten å gjøre noe betydningsfullt.

Før var det så mange forskjellige ting som opptok meg. Når jeg fant ut hvor lite tid jeg hadde igjen, ble det klart for meg hvilke ting som virkelig er viktige.

Så, når jeg skriver dette til deg, er grunnen egoistisk. Jeg vil livet mitt mening ved å dele det jeg har innsett med deg.

  • Ikke kast bort tiden på å arbeide med noe du ikke liker. Du kan ikke lykkes hvis du misliker det du gjør. Tålmodighet, lidenskap og engasjement kommer lettere når du elsker det du gjør.
  • Det er dumt å frykte andres mening. Frykt svekker og lammer deg. Lar du frykten ta overhånd, kan den vokse seg større og større. Til slutt er det ingen ting igjen av deg, bare et tomt skall. Lytt til din indre stemme. Følg den. Noen vil kanskje kalle deg gal. Men noen vil synes du er en legende!
  • Ta kontroll over livet ditt. Ta fullt ansvar for det som hender deg. Begrens de dårlige vanene. Prøv å leve et sunnere liv. Finn en fysisk aktivitet som du trives med. Og gjør det nå! La livet bli formet av avgjørelser du tok – ikke av dem du lot være å ta!
  • Verdsett menneskene rundt deg. Dine venner og din familie er en utømmelig kilde til styrke og kjærlighet. Derfor bør du aldri ta dem for gitt.

Det er vanskelig for meg å forklare hvor viktige disse enkle erkjennelsene er for meg. Men jeg håper at du vil lytte til en som vet hvor verdifull tid er.

Jeg er ikke opprørt. For mine siste dager har blitt meningsfulle. Men det er synd at jeg ikke får oppleve alle de kule tingene som kan skje i fremtiden. Og jeg håper at krigene i Ukraina og Syria vil ta slutt snart.

Vi er så opptatt av kroppens ytre at vi ikke ser at den ikke er mer enn en boks – en pakke som inneholder vår personlighet, tanker, overbevisning og intensjoner. Hvis det ikke finnes noe i boksen som kan endre verden, gjør det ingenting om den forsvinner. Jeg mener at vi alle har potensialet, men det krever også mye mot å innse det.

Du kan seile gjennom et liv skapt av tilfeldigheter og miste dag etter dag, time etter time. Eller, du kan kjempe for det du tror på og gjøre livet ditt til en flott historie.

Jeg håper du tar det rette valget.

Sett spor etter deg i denne verdenen! Lev et meningsfylt liv, uansett hva ordet meningsfylt betyr for deg. Stedet vi forlater er en vakker lekeplass hvor alt er mulig.

Vi er ikke her for alltid. Våre liv er små lysglimt på den vakre, lille planeten vår.

Så, nyt tiden din her med lidenskap. Sørg for å gjøre den interessant. Sørg for at den teller!

Takk!

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Supertriks – Derfor skal du spraye eddik rundt vinduene

Sommeren er over oss for fullt og med sommer og varme kommer også diverse småkryp inn i hjemmene våre. Det er varmt ute, og hva...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet