Forsiden Historier fra livet 14-år gammel jente tok livet sitt - faren inviterte mobberne til begravelsen

14-år gammel jente tok livet sitt – faren inviterte mobberne til begravelsen

Historien til Amy “Dolly” Everett setter dype spor hos alle som leser den.

Som seks år gammel jente fikk Dolly en mulighet som få andre er forunt. Den søte, smilende og livsglade jenta ble tilbudt en kontrakt som barnemodell. Bildene av Dolly i den klassiske australske cowboyhatten ble raskt populær og Dolly ble plutselig ansiktet utad for firmaet hun sto modell for.

Tragisk nok kom suksessen og kjendisstatusen med en dyr pris. Jevnaldrende barn ble misunnelig på Dolly, noe som førte til alvorlig mobbing.

Da Dolly var 14 år bestemte hun seg for å ta sitt eget liv, skriver News.com.

Mobbet over internett

Dagens mobbing er mye vanskeligere å oppdage for voksne enn hva som var tilfellet før i tiden. I dag vet vi at barn og unge ofte bruker internett og sosiale medier som kanaler for å mobbe. Dette var også tilfellet for Dolly.

Foreldrene var ikke klar over hvor gale det var, eller hvilke meldinger Dolly daglig måtte lese i innboksene sine, fortvilet kunne de bare observere hvordan den livsglade jenta deres forandret seg til å bli innesluttet og deprimert. På slutten pratet hun nesten ikke med noen, og hatet skolen.

I følge moren, Kate, var mobberne stort sett gutter, og frasen som gikk igjen når det mobbet Dolly var «hore».

– Jeg vet ikke en gang hvordan barn på denne alderen vet hva det ordet betyr, det burde de ikke, sier hun til News.au.

– Jeg pleide å si til henne at alt ville gå bra til slutt. At de andre barna på hennes alder bare prøvde å finne ut hvem de var. De var usikker og tok det ut på henne.

Orket ikke mer

Det skal ikke skje, men det skjer dessverre så alt for ofte. Unge mennesker og barn som ikke orker å leve i vår verden lenger. 3 januar 2018 orket ikke Dolly mer.

LES OGSÅ
De var gift i 73 år. Da konen døde hadde han et siste ønske

Foreldrene har omtalt hendelsen som den lengste natten i deres liv. De måtte holde deres lille bevisstløse jente i armene til ambulansen kom. Det tok timevis før hjelp var til stede, all den tid familien bor langt ute på landet i Australia.

LES OGSÅ
I 1955 fant denne mannen en iskald baby - 58 år senere kan han knapt tro hvem som ringer

Ut mot mobberne

Tick Everett, pappaen til Dolly, skrev et rørende innlegg på Facebook om livet til datteren.

Han takker mange mennesker for all støtte, men benytter også muligheten til å sende en melding til barna som er skyld i datterens død.

– Denne uken har vist oss hvordan sosiale medier kan bli brukt, og hvordan det absolutt ikke må brukes. Om vår historie kan føre til at andre får opp øynene, og vi kan forhindre at noe slikt skjer igjen, vil ikke Dolly`s død være forgjeves, skriver han.

Han fortsetter innlegget med å sende et kraftig budskap i retning de unge menneskene som mobbet datteren.

– Om noen av dere kanskje trodde dette var morsomt eller en spøk, om dere følte dere bedre av konstant å mobbe, vennligst kom til begravelsen og vær vitne til den totale ødeleggelse dere har skapt. 

Familien til Dolly har nå gått sammen om å skape en organsiasjon som skal jobbe mot mobbing og skape positiv endring for barn og unge. Dolly’s Dream har en egen Facebookside som blir oversvømt med kondolanser og lykkemeldinger etter dødsfallet til Dolly.

Det er sterkt å lese om denne unge jenta, og ikke minst om familien hennes som midt oppi det hele har styrke til å ville hjelpe andre mennesker som befinner seg i en lignende situasjon.

Ingen foreldre skulle måtte oppleve å begrave sitt eget barn på grunn av mobbing. Vennligst del historien om Dolly for å sette fokus på mobbing og for å vise hva konsekvensene kan være. 

Forhåpentligvis kan slike historier få mennesker til å tenke som om to ganger. 

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

Mest lest nå

Hunder slaktes for å bli festivalmat

Urovekkende bilder viser at hunder blir brent levende før en årlig hundekjøtt festival i Kina under feiringen av sommersolverv. Ifølge den britiske avisen Independent blir...

Alexander Rybak: «Jeg er konstant redd for å leve»

Alexander Rybak har hatt en del utfordringer med sykdom det siste året. Nå deler han en tekst på Instagram, som får fansen til å...

Fire barn syke etter å ha spist giftig plante. Advarer foreldre – likner på sukkererter

Barna var på SFO da de spiste av den meget giftige planten Gullregn. De syns planten liknet på sukkererter. Barna ble så dårlige at de...

Forskere frykter at foreldres mobilbruk gir barna atferdsproblemer

Flere helsesøstre har ropt varsku om foreldres mobilbruk. De mener at barn kan bli skadelidende av foreldres manglende tilstedeværelse. Nå henger forskere seg på. Amerikanske...

Nytt bilde av Elvis Presleys barnebarn får folk til å steile

Elvis datter, Lisa Marie Presley, skaper overskrifter etter at hun la ut et bilde av sine fire barn. Fansen blir helt lamslått over hvordan...