lørdag, juni 12, 2021

14-åringen bruker timesvis hver uke for å skaffe gaver til eldresenteret – la ut av egen lomme med konfirmasjonspengene

Mest lest nå

14 år gamle Karianne har valgfag. Det tok litt av. 

Karianne Moen-Pedersen (14) har skaffet 10.000 kroner, som hun bruker til gaver til folk på det lokale gamlehjemmet.


– Jeg håper gavene kan være både til nytte og glede, sier 14 år gamle Karianne Moen-Pedersen ifølge NRK til Glåmdalen.

Den driftige fjortenåringen har allerede vært på besøk på hjemmet for å høre hva de ønsker seg.

Prosjektet begynte som en skoleoppgave. Lærerne vet Karianne bruker langt mer enn de påkrevde nitti minuttene i uken på det som etterhvert har blitt et stort prosjekt.

– Jeg har alltid likt å hjelpe andre, sier 14-åringen selv om saken.

Det hele startet med at Karianne la lapper i postkassene til folk i området der hun bor og la ut på Facebook at hun ønsket seg flaskepant som skulle gå til gaver.

I skrivende stund har hun ni sekker med gaver klar. Disse skal gis bort til beboere og ansatte ved Roverudhjemmet. 

– Det er helt fantastisk. Engasjementet hennes er ubeskrivelig. Vi får ikke takket henne nok, sier Annicka Utgaard, avdelingsleder ved demensavdelingen ved Roverudhjemmet ifølge NRK.

Dekker svenskepant med konfirmasjonspenger

– Jeg har fått god hjelp og alle bidrag er bra. En person ga så mye flasker at vi fylte opp den store bilen vår og tilhengeren. Han hadde spart flasker i seks-sju år. Han var glad for å få plass i garasjen sin igjen, sier Karianne ifølge NRK.

Foto: privat

Hun er jevnt og trutt å obsevere ved panteautomaten. Og skal du bare levere 4-5 flasker er det kanskje ikke Karianne du ønsker å stå i kø bak: På det aller meste sto hun fire timer sammenhengende ved panteautomaten. 

Kronasituasjonen med stengte grenser til Sverige har gitt litt utfordringer for prosjektet hennes. Siden hun bor i grensetraktene er det mange som handler i Sverige. Så hjemme i uthuset hos Karianne står det mange sekker med svenske brusbokser.

– Jeg får ikke pantet disse nå. Men jeg har telt nøye over panten, og bruker av konfirmasjonspengene mine for å kjøpe julegaver til samme verdi. Jeg får pengene tilbake når det er trygt å reise til Sverige igjen.

For en fantastisk jente – for et initiativ! Trykk på deleknappen for å spre historien om henne, kanskje kan den inspirere flere?

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter