Hjem Helse 14 enkle råd som holder deg i form

14 enkle råd som holder deg i form

Du trenger ikke være treningsnarkoman for å få bli sprek.

Det er normal prosedyre hver vår. Vi blir bombardert i alle kanaler med tips for å oppnå strandkroppen på kortest mulig tid.

Tar du heller og følger disse 14 rådene fra Cosmopolitan året igjennom, trenger du ikke begynne med sjokktrening hver gang sommeren nærmer seg.

1. Tren, selv om du bare har et kvarter. 

En kort treningsøkt er bedre enn ingenting. Hvis du ikke har tid til å dra i treningsstudioet, men har 15 minutter til overs før du må hoppe i dusjen og dra for å møte dine venner, kan du rekke en kjapp treningsøkt. Ta noen sit-ups, armhevinger og jumping jacks mens du lytter til Taylor Swift.Du kommer til å føle deg bedre, spesielt hvois du satt hele dagen foran en datamaskin og hørte på Taylor Swift, mens du tenkte på å forlate jobb tidligere for å rekke en tur på treningssenteret.  

2. Apropos, du kjenner følelsen av å planlegge en treningsøkt, men likevel ikke rekke det?

Det er ikke noe særlig, og kan gi hvem som helst av oss dårlig samvittighet. Det er alltid bra å trene, omså bare for å slippe følelsen av å sitte i joggebuksene og se på Orange Is The New Black, mens du spiser potetgull, og aldri komme seg på den løpeturen du egentlig er kledd for.  

3. Invester i smartklokke eller et annet hjelpemiddel som måler ditt aktivitetsnivå.

Om du har en kontorjobb, vil du bli overrasket over hvor lite du beveger deg for dag. Du burde gå 10.000 skritt for dag, men om alt du gjør er å stå opp om morgenen, gå rundt i din egen lille bås, gå fra og til møter og så så hjem igjen, så har du sannsynligvis bare samlet opp rundt 4.000 skritt.  

4. Ikke gå inn i en fast rutine.

Tren yoga en dag, ta intervalltrening dagen etter og en lett joggetur neste dag. Om du ikke kjeder deg av treningsrutinen din, vil du sannsynligvis holde deg til den, men du får beste resultat om du varierer øvelsene.

kvinne gjør yoga
Faste rutiner gjør det enklere å nå målene dine. Foto: Canva

5. Fokuser på hvor bra du vil føle deg etter treningsøkten.

Det er ikke alltid morsomt å trene, men du føler deg bedre i etterkant. Du blir i bedre humør og sover bedre.

6. Ikke vent på en anledning til å komme i form.

Hvis du først begynner å trene seks uker før du skal inn i den litt for trange klesplagget, vil du ta knekken på motivasjonen med urealistiske mål. Fitness er en livsstil, ikke en øvelse i forfengelighet.

7. Spis. Ordentlig mat.

Ikke kutt ut alkohol, godterier og brødmat. Du vil sannsynligvis bli ulykkelig. Alt med moderasjon.  

LES OGSÅ: 10 enkle tips for et sunnere kosthold

8. Hold alkoholinntaket på ukedagene til et minimum.

Hverdager er slitsomt nok uten alkohol. Hvis du drikker for mye på kvelden, er det mindre sannsynlighet for at du kommer deg opp i tide for morgentrim den påfølgende dagen. I tillegg kan du bli tappet for energi resten av uken, spesielt om du ikke har tid til å gjøre opp for tapt søvn. 

LES OGSÅ: Svein Østvik deler treningsbilder og forteller om veien bort fra alkohol

9. Tren hjemme hvis du ikke kan komme deg til et treningsstudio.

Hvis du har kabel- TV finnes det en hel haug med treningsprogrammer du kan gjøre on-demand, altså når det passer deg – foran TV-en. Dette er et bra alternativ når du ønsker å være aktiv, men ikke ønsker å forlate huset. 

10. Kjøp en foam roller.

For småpenger får du et universalredskap som kan brukes til massasje, balansetrening og styrketrening. Brukes den under trening kan den gi bedre resultat, brukes den etter kan den redusere hvor stiv og støl du føler deg  .

11. Trene når du er stiv og støl.

Ikke gjør intens vektløfting på noen måte, men en lett joggetur eller rask gange som en del av en «aktiv hvile» kan bidra til å lindre såre muskler raskere enn å sitte på din duff gjøre ingenting.

12. Fokuser på den gode følelsen, ikke hvordan du ønsker å se ut.

Trening fører til økt energi og generelt bedre selvfølelse. Det fysiske resultatet kommer etter hvert. 

13. Det viktigste målet er ikke å jogge en mil hver dag, men å gjøre noe fysisk.

Hvis du føler at du bare ikke orker å gå på treningsstudio, bare bestem deg for å gjøre noen kjappe øvelser og dra likevel. Sjansen er stor for at du vil stå på når du først er der. 

14. Få nok søvn.

Jo mer du trener, jo større behov får du for en god natts søvn. Det blir en selvforsterkende syklus. Men hvis du legger deg ved midnatt og prøver å få til en yogatime klokken 7.00, da hjelper du ikke akkurat deg selv med å rekke det. 

  1. sove naken
  2. soverom

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com