Hjem Kjendisnytt 15 år etter at Michael Jackson døde krangler barna og bestemoren om boet

15 år etter at Michael Jackson døde krangler barna og bestemoren om boet

Da Michael Jackson døde, var det moren hans Katherine Jackson som tok seg av de tre barna hans Prince, Paris og Blanket. Nå møter de bestemoren sin i retten. 

Michael Jacksons yngste sønn, Blanket (22), har lagt inn et søksmål mot bestemoren, Katherine Jackson. Han ber retten nekte henne å bruke penger fra den avdøde popstjernens på en pågående sak om musikkatalogen til popkongen. Dette skriver avisa New York Post.

I forbindelse med en avtale der bobestyrerne solgte halvparten av Michael Jacksons musikkkatalog til Sony Music Group har Michael Jacksons mor, Katherine Jackson, forsøkt å stanse salget. Prislappen på halve musikkatalogen skal ha vært minst 600 millioner dollar, eller seks milliarder norske kroner.

Avtale og prislapp ble ifølge Daily Mail forhandlet frem av forvalterne av Michael Jacksons bo, som har styrt familiebedriften fra et gjeldstynget foretak på konkursens rand på det tidspunktet Michael Jackson døde, til nå å være en pengemaskin. Den nye Sony-avtalen verdsetter hele musikkarven etter Michael Jackson til 1,2 milliarder dollar, og det er trolig den største verdsettelsen at en musikers musikkatalog noen sinne.

Bestemor Katherine og yngstemann Blanket, som nå kaller seg Bigi, var opprinnelig mot Sony-avtalen. De mente at bobestyrerne burde ha ventet, ettersom Michaels musikk bare ville øke i verdi. Men da dommer fra California tidligere denne måneden sluttet seg til boforvalterne og sa at avtalen var gyldig, oppsto det en splittelse mellom Katherine og Bigi. Mens Katherine vil anke saken, mener Bigi at det er lite hensiktsmessig å bruke pengene på en håpløs sak.

– Bigi bestemte seg for ikke å kaste bort ressursene sine for å delta i en anke. Likevel har Katherine besluttet å anke denne rettsavgjørelsen. Den avgjørelsen er ikke til fordel for arvingene, skriver Bigis advokater ifølge Daily Mail i rettsdokumentene

Dessuten hevder Katherine at boet bør dekke hennes advokatsalærer som er på 500 000 dollar, altså fem millioner norske kroner. Dette er Bigi sterkt imot, og har gått rettens vei for å stanse dette.

Mottatt over 55 millioner dollar

Etter at Katherines sønn, Michael, døde av en overdose reseptbelagte legemidler, har hun mottatt mer enn 55 millioner dollar fra en familiestiftelse. I tillegg har hun en rekke goder som sjåfør, personlig kokk og 24-timers vakthold. En kilde Daily Mail har snakket med sier at Katherine er det eneste familiemedlemmet, bortsett fra de tre barna, som mottar en direkte inntekt fra Michael Jacksons bo.

Kilden sier videre at Bigis inngripen delvis skyldes at han mener Katherine er ute av stand til å vurdere forretningsspørsmål, og er prisgitt advokater på dette feltet. Han mener også at enkelte familiemedlemmer prøver å bruke henne for å få vridd enda mer penger ut av boet.

– Katherine lar seg fortsatt styres av familiemedlemmer som aldri har kommet over det faktum at Michael ikke etterlot dem noen betydelig arv i testamentet, sier kilden.

Michael Jackson
Michael Jackson. Foto: Youtube

Stacy Brown, som har kjent Jackson-familien i 25 år, bekrefter til Daily Mail at Bigi og bestemoren er uenige om Sony-avtalen. Men han tror at Bigi har Katherines interesser på hjertet. Stacy Brown hevder at Bigi og søsknene hans ønsker Sony-avtalen velkommen, men sier at Katherine trodde boet kunne ha fått dobbelt så mye. 

Bigi er popkongens yngste sønn. Han ble født i 2002 av en surrogatmor. I tillegg hadde Michael Jackson også sønnen Prince (27) og datteren Paris (25) med eks-kona Debbie Rowe (65). Den pågående rettsstriden er en av de få anledningene Bigi har vist seg i offentligheten.

Da Michael Jackson døde 50 år gammel i 2009 var det ifølge Yahoo de tre barna som sto oppført som arvinger til den enorme formuen hans. I tillegg hadde han også opprettet et fond til moren, Katherine, for å forvisse seg om at hun ville bli tatt hånd om livet ut.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com