in

15-år gamle Gabriel ble funnet omkommet i sjøen i Harstad

Gabriel Strætre (15) ble funnet omkommet på lørdag. Foto: privat

Fredag ettermiddag gikk politiet ut med informasjon om at man søkte etter Gabriel Strætre (15) i havneområdet i Harstad. En leteaksjon ble satt i gang, og lørdag ble Gabriel funnet død på havbunnen.

– Det søkes etter en savnet gutt, 15 år gammel, i havneområdet i Harstad. Her ble han også sist observert ca kl 2130 i går kveld, skrev politiet på Twitter fredag ettermiddag.

Lørdag formiddag kom den triste nyheten om at Gabriel er funnet død. Gjennom en ny oppdatering på Twitter skriver Troms politidistrikt:


– Den saknede gutten på 15 år er funnet omkommet i sjøen utenfor Kaarbø. Funnet ble gjort av mannskaper fra Kystvakten ved ROV-søk. De pårørende er varslet om funnet og ønsker ikke ytterligere henvendelser fra omgivelsene.

Minnestund

På lørdag samlet mange ungdommer seg på kaia for å holde en minnestund for Gabriel. De la ned blomster og sørget over tapet en venn, klassekamerat og medmenneske.

Harstad kommune valgte også å åpne Seljestadhallen for de som ønsket å sørge sammen.

– Det er med stor sorg vi har fått beskjed om at Gabriel Stræte er funnet omkommet. Våre tanker går til de etterlatte, venner og nærmeste. For alle som ønsker å snakke med noen eller bare møte andre i denne tunge stunden, åpner vi i kveld Seljestadhallen fra kl 1800 – 2200. Her vil kommunen stille med egne fagfolk som vil ivareta alle som kommer, skriver kommunen på nettsidene sine.

Kaikanten ble lørdag fylt med blomster og lys til minne om Gabriel Stræte.

Posted by Harstad Tidende on Saturday, October 9, 2021

Også Harstad kirke har holdt vært åpen for de har trengt en plass å gå til etter den tragiske hendelsen.

Åpen kirke søndag Kl 17-19Vi står sammen i sorgen over at Gabriel Stræte er omkommet. Harstad kirke vil være åpen hvis du ønsker å tenne lys, snakke med noen, eller bare være i kirken.

Posted by Harstad kirke on Saturday, October 9, 2021
Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Svein Østviks gladnyhet: Dette er hans nye kjæreste

Risotto med høstens sopp