onsdag, august 12, 2020

15-åringen ble brutalt voldtatt og filmen lagt ut på internett – så begynte mobbingen

Mest lest nå

Den 15 år gamle Rehtaeh Parsons fra Darthmouth i Nova Scotia, Canada, var som 15-åringer flest. Glad i å henge ute med vennene, feste, og dyktig på skolen. Men en dag skjedde det noe som endret alt.

Brutalt voldtatt

CBS forteller historien om den 15 år gamle jenta. En helg hun var invitert til en fest skjedde det grufulle. Hun hadde lenge gledet seg til nettopp denne festen, men det som vanligvis ville være en hyggelig og morsom sammenkomst viste seg etterhvert å bli et mareritt for den unge jenta. Hun ble brutalt voldtatt av fire klassekamerater. Og som ikke det var nok – ugjerningen ble filmet og lagt ut på de sosiale media.


Foto: Facebook

I begynnelsen turte ikke Rehtaeh å fortelle noe hjemme, men en dag ble belastningen for stor. Hun brøt sammen og fortalte moren alt sammen. Moren tok datteren med til det lokale sykehuset, men de ble nærmest avfeid som hysteriske. Heller ikke politiet lot til å bry seg.

Foto: Facebook

De eneste som brydde seg var de andre ungdommene på skolen og i nærmiljøet, men ikke på den positive måten. Heller tvert i mot. De begynte å mobbe henne, og komme med seksuelle hentydninger. Hun var jo bare en hore – alle hadde sett filmen med voldtekten.

Foto: Facebook

Mobbingen tiltok og Rehtaeh ble frosset ut av vennegjengen og de eneste som viste omsorg for henne var familien. Det var en tung tid, og det ble ikke bedre da politiet henla saken mot de fire guttene. Rehtaeh var sønderknust. Hun orket ikke mer. Hun ville bare dø.

Foto: Facebook

Det var moren som fant henne. Hengende inne på badeværelset. Stadig i live ble hun fraktet til sykehuset, men oksygenmangelen til hjernen hadde ført til massiv hjerneskade og ikke lenge etter bestemte foreldrene seg for å la legene skru av respiratoren. Et nesten to år langt helvete var over. Rehtaeh fikk endelig fred fra sine plageånder.

Foto: Facebook

Del gjerne artikkelen hvis du er i mot enhver form for mobbing og synes det er viktig å sette fokus på konsekvensene av å legge ting ut på internett.

130,381FansLik
1,536FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter